Ajutor pentru parintii tai in varsta

ajutor parinti batrani
ajutor parinti batrani

Stimulare mentala. Pentru unii batrani, cel mai important lucrur pe care il poti face este sa le asiguri o stimulare mentala potrivita. Cu timp oamenii imbatranesc si au nevoie sa le fie limitate activitatile. Aceasta limitare poate duce e asemenea la o activitate mentala mai scazuta intr-o situatie in care conexiunile creierului pot fi foarte de ajutor in mentinerea functiilor motorii.

Le poti furzniza parintilor tai un ajutor special daca ii vei antrena in conversatii interesante si diverse, in jocuri de carti, in vizionarea de filme, discutii despre evenimentele actuale din societatea care ne inconjoara si alte astfel de activitati care pot stimula activitatea cerebrala la randu-i.

Pentru cei batrani si care au o afinitate pentru tehnologie, comunicare a in mod frecvent prin e-mail si prin mesaje pe telefon poate fi un fapt care sa le ajute la procesarea lucrurilor mai usor si la stimularea activitatilor creierului. Timpul petrecut efectuand astfel de activitati poate avea un efect notabil si semnificativ asupra sanatatii mintale a celor dragi tie.

Unii parinti mai batrani cu probleme medicale mai serioase pot avea nevoie vizita zilnic a unui personal medical specializat care sa ii ajute in mentinerea unei sanatati bune. Alti batrani pot fi sanatosi din punct de vedere fizic, insa au nevoie de putin ajutor cu treburile casei, au nevoie de companie si de anumiti oameni care sa ii ajute sa isi petreaca timpul si sa comunice.

Din fericire, un numar de agentii care furnizeaza persoane care pot ajuta pe batrani in aceste situatii este destul de mare peste tot in lume si aceasta poate fi varianta cea mai buna in a avea grija cat mai mare de batranii tai, daca tu nu le poti sta prin preajma.

Poti alege numarul de sarcini si de vizite de care ai nevoie si pe care le doresti. Batranii sunt cateodata neincrezatori cand vine vorba despre primirea unui strain in casa, insa acesti straini pregatiti le vor deveni cat de curand niste prieteni adevarati.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*