Alimente care ne feresc de cancer si de bolile cardiovasculare

alimente ferire boli
alimente ferire boli

O mana de ajutor din natura ne sta la indemana pentru a putea preveni, stopa unele boli si pentru a ne ameliora sanatatea cam subreda pe care o putem avea la un moment dat. Consumul de diferite alimente ne poate ajuta sau nu in lupta noastra cu mentinerea unui organism sanatos si ne poate alimenta intr-un mod cat mai adecvat sau nu.

Nutritia are un rol major in prevenirea bolilor de orice fel si produsele alimentare pe care ajungem sa le consuma la un moment dat pot fi foarte de ajutor, sau din contra ne pot afecta foarte mult acestei determinari a noastre.

Sparanghelul, de exemplu, are un continut foarte mare de inulina, produs ce poate furniza bacterii dintre cele mai bune intestinului nostru gros. De asemenea, o alta substanta regasita in sparanghel ne poate ajuta sa trasnpiram si sa eliminam astfel toxinele din organism, si aceasta este asparagina.

Leguma sparanghel poate creste actiunea insulinei, lucrur care poate duce la reglarea zaharului in cantitati normale in sange. Daca vom consuma zilnic cel putin o portie de sparanghel,  vom putea sa asiguram doza zilnica de vitamina B in organism. Vitamina B sau folatii reduce nivelul de homocisteina, o substanta ce nue ste foarte benefica pentru noi deoarece poate creste riscul aparitiei bolilor de inima.

Migdalele ne pot oferi o senzatie de satietate mai mare decat daca am alege sa consumam alte alimente sau produse alimentare mai putin benefice si mai grase. Aceste fructe contin un hormon care creste senzatia ca ne-am saturat si ca nu ne mai este foame, chiar daca nu este d fapt chiar asa.

De asemenea, migdalele ne pot feri de boli ca Alzheimerul si de alte afectiuni cardiovasculare, dar contribuie de asemenea si la imbunatatirea memoriei. O calitate la fel d importanta o au si ouale , care ne pot oferi un risc mai scazut de aparitie a bolilor de ochi.

De aceea, este mai mult decat adecvat si sanatos sa consumi cel putin un ou fiert la micul dejun sau macar oua ochiuri din cand in cand , pentru ca aceste produse animale sunt de asemenea si foarte hranitoare si gustoase.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*