Aspecte despre implantul dentar bine de stiut

implant dentar

Sunt persoane care vad implanturile dentare ca pe interventii inutile. Potrivit conceptiei lor, oamenii pot la fel de bine sa supravietuiasca si fara implanturi. Cu toate acestea, cine ar putea sa conteste totusi avantajele pe care le aduc si mai ales, contributia vizavi de o mai buna calitate a vietii? De altfel, atunci cand dantura este incompleta, asta afecteaza imaginea de sine. De altfel, si in ceea ce priveste masticatia lucrurile pot fi nu tocmai favorabile. Desi pare simplu, mestecarea unor mancaruri se poate transforma intr-un adevarat chin, mai ales cand gingia este usor iritabila. Cui nu i-ar placea sa se poata bucura in orice vreme de mancarurile favorite, fara restrictii?

Atunci cand unul sau mai multi dinti lipsesc deja pot aparea si alte probleme si complicatii medicale. Acestea, daca nu sunt solutionate, duc la afectiuni la nivelul cavitatii bucale. In cele din urma si dintii sanatosi pot fi afectati.

La ora actuala implanturile dentare si modul in care acestea se realizeaza sunt considerate solutia optima pentru a suplini spatiile lasate de dintii lipsa. De altfel, acestea vin insotite de avantajul major, rezolvarea la problema multora – imita dintele natural si estetic si functional. Nu o sa stie nimeni ca in fapt implantul dentar este cel care iti completeaza un zambet perfect.

Iata care sunt cateva dintre avantajele ce insotesc un implant dentar Megagen Cluj, dar si in alte clinici care au avut in vedere aprovizionarea cu echipamentul si instrumentajul necesar, alaturi de o  mana de lucru experta:

  • isi pastreaza aspectul cu igiena corespunzatoare si asigura un nivel inalt de siguranta si stabilitate, asemenea dintilor naturali
  • ingrijirea este asemenea dintilor naturali si nu necesita tratament special
  • nu necesita sprijinul dintilor vecini ca in cazul puntilor dentare, deci structurile celorlalti dinti nu sunt afectate
  • mentine stabilitatea danturii si nu permite deplasarea celorlalati dinti – conturul fetei este pastrat de asemenea
  • constituie o solutie cosmetica moderna
  • asigura o masticatie corespunzatoare si confortabila
  • imbunatateste vorbirea

Cum stii ca esti un candidat potrivit pentru implant?

Te tenteaza ideea de a avea un implant dentar? Daca preocuparea ta vizeaza compatibilitatea, atunci raspunsul ti-l ofera specialistul. Exista, ce e drept, cateva contraindicatii in ceea ce il priveste. Cum stii ca o sa faci fata cu succes interventiei chirurgicale? Iata care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti. Ai nevoie de gingii sanatoase si de os suficient pentru montarea acestuia in conditii optime.

Iti trebuie o cantitate si calitate osoasa suficienta si totodata trebuie sa ai o buna stare de sanatate. In cazul in care suferi de boli cronice ca leucemia sau diabetul, s-ar putea sa intampini probleme vizavi de procesul de vindecare. De asemenea, daca esti fumator, asta poate avea influenta asupra rezistentei lucrarii.

Cu siguranta ca iti vei dori ca implantul sa dureze pentru o perioada cat mai mare de timp. Cum te asiguri de asta? Ei bine, va trebui sa asiguri intotdeauna o igiena corespunzatoare. De asemenea, va trebui sa mergi si la control, pentru a verifica starea acestuia.

Referitor la alte complicatii ce ar putea aparea, nu trebuie sa iti faci griji. Medicul specialist trebuie sa realizeze radiografii inainte, consult, sa se informeze legat de istoricul tau de medical si asa mai departe.

Si viata ta poate deveni mai frumoasa cu ajutorul unui implant dentar. Completeaza o dantura sanatoasa si daruieste zambete!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*