Bizar in medicina

bizar medicina
bizar medicina

Un sentiment ciudat si bizar de confuzie si de slabiciune a aparut in cazul unei femei si a facut-o sa se indrepte catre cel mai apropiat spital intr-o buna zi in anul 2006. Aceasta a suferit de un atac in partea stanga  creierului ei. Inainte de a fi internata in spital, toata lumea era obisnuita ca femeia sa vorbeasca  cu accentul ei nativ specific sudului provinciei Ontario.

Toata lumea a fost uimita atunci cand intr-o zi aceasta a inceput sa vorbeasca cu un accent folosit in estul Canadei. Pe cat de greu incerca sa vorbeasca normal, aceasta nu se putea opri din a vorbi cu acel accent care ii iesea din gura. Doctorii au clarificat faptul ca pe langa atacul de care a suferit, femeia a capatat de asemenea si sindromul accentului strain, care a rezultat cel mai probabil de pe urma traumei cerebrale.

Investigatiile mai amanuntite legate de afectiunea ei au dezvaluit faptul ca vorbirea femeii a incetinit de fapt si a inceput sa se schimbe chiar inainte de a avea acel atac la creier. Doctorii cred ca ea inca are abilitatea de a vorbi cu accentul ei normal, insa procesul instruirii din cadrul creierului ei catre gura ei nu mai lucreaza la fel ca pana acum si acum se simte mult mai normal si mai natural sa vorbeasca cu un alt accent nou.

Expertii care au facut cercetari masive asupra acestei afectiuni medicale au realizat ca exista 60 de cazuri confirmate ale acestui sindrom in intreaga lume. Unul dintre primele aceste cazuri a fost in situatia unei femei din Norvegia care a fost ranita de catre un fragment de bomba care a lovit-o in cap in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Imediat dupa lovitura, aceasta a inceput sa vorbeasca cu un accent german.

Asemenea cazuri sunt destul de rare in lume, insa se intampla din diferite situatii si cauze inca necunoscute pentru medici si expertii de astazi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*