BMW acuza Google

bmw

Compania producatoare de masini, BMW, sustine ca detine drepturile de utilizare a marcii Alphabet in ceea ce priveste zona auto- unde grupul de masini german detine o societate de leasing cu acelasi nume. Astfel, BMW, studiaza ideea daca compania gigant Google incalca drepturile referitoare la marcile inregistrate.

La scurt timp dupa ce fondatorii Google- Sergey Brin si Larry Page- au anuntat ca vor transforma Google in Alphabet, compania BMW anunta o veste destul de socanta. Asadar, o stire care ar fi trebuit sa fie la fel ca si celelalte de pe site-urile din domeniul auto, a luat o intorsatura destul de mare pentru cei care sunt interesati de industria constructoare de masini. Google va deveni subsidiara, care va avea ca scop principal afacerile din domeniul gigantului motor de cautare, iar celelalte divizii, cum ar fi cea care se ocupa de masini autonome, vor fi entitati care se vor afla sub eticheta Alphabet.

Problema apare in momentul in care BMW detine deja o subsidiara cu acelasi nume si care se gaseste in 18 tari. In acest fel, cei de la BMW analizeaza daca deciziile fondatorilor Google, incalca vreo lege. Pana in prezent, Aphabet a facut vanzare de peste 500.000 de autoturisme marca BMW. In cazul in care BMW ar vrea sa aduca Google in fata instantei pentru noua corporatie, germanii ar trebui sa dovedeasca ca aceasta este in masura sa deruteze clientii provocand pagube companiei.

Google are probleme cu BMW

CEO de la Google, Larry Page sustine ca „Alphabet Inc. va inlocui Google Inc. ca entitate listata la bursa, iar toate actiunile Google se vor transforma in acelasi numar de actiuni ale companiei Alphabet, cu aceleasi drepturi. Google va deveni subsidiara a companiei Alphabet.”

Replica celor de la BMW nu a incetat sa apara, astfel ca raspunsul a sunat in felul urmator: „Site-ul alphabet.com este detinut de Grupul BMW, compania care detine brandul Alphabet.” BMW Alphabet primeste aproape 120.000 de vizite pe luna, iar aproape 40% din vizitatori vin din Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*