Care este povestea lui Hitler?

Hitler-mustata

Para nicio indoiala, Adolf Hitler a fost unul din cele mai malefice personaje din istoria omenirii dar, de asemenea, este si unul din cei mai fascinanti oameni din istorie. De fapt, este un caracter atat de interesant si controversat incat trebuie sa aflam care sunt cele mai celebre povesti care se invart in jurul nebunului cu mustata.

Mustata lui Hitler

Este destul de dificil sa ne inchipuim unii oameni fara mustata. Ti-l poti imagina e Hulk Hogan, Tom Selleck sau pe Salvador Dali fara mustetile lor care i-a marcat ca indivizi? Poate ca cea mai mai iconica mustata din toate timpurile este cea ca a apartinut dictatorului Hitler. Este aproape imposibil sa ni-l imaginam pe acesta fara mustata de deasupra buzei, aspectul acesteia fiind atat de puternic asociata cu Hitler, astfel ca nicio alta mustata nu a reusit sa devina un subiect tabu.

Deci, care e povestea din spatele mustetei lui Hitler? Ei bine, inainte de a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa identificam stilul de mustata care l-am marcat pe Hitler. Multi oameni se refera la acest „model” ca „mustata periuta de dinti”- un stil care isi are originea in Statele Unite dar care a devenit extrem de popular in Germania, ca raspuns fata de mustetile mari care existau la acea vreme. Ei bine, exista specialisti care sustin ca mustata lui Hitler nu a fost una in stil „periuta de dinti”- „Mustata lui Hitler era mai stufoasa si mai ingusta, iar in cel mai bun caz poate fi doar o referire la stilul <periuta de dinti>”.

In timp ce acest stil a fost extrem de popular in acea vreme, expertii de moda au declarat ca stilul lui Hitler este unul respingator. Chiar si oamenii lui Hitler au incercat sa il convinga pe dictator sa renunte la mustata, insa Fuhrer-ul nu i-a ascultat. De altfel, acesta a declarat cu indrazneala: „Daca nu e la moda acum, aceasta va fi legendara mai tarziu!”

Deci, cand si-a introdus Hitler pentru prima data look-ul legendar in lume? Unii istorici sustin ca Hitler a aparut cu mustata in anul 1919, dupa ce Charlie Chaplin a popularizat acest stil. Cu toate acestea, documente mai recente sugereaza ca Hitler a inceput sa poarte acest stil de mustata pentru prima data abia in Primul Razboi Mondial.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*