Care sunt cele mai mari frici ale americanilor?

frica-americani

Exista o multime de lucruri fata de care oamenii dezvolta anumite temeri, fie ca e vorba de paianjeni, zbor cu avionul sau vorbit in public. Frica reprezinta un instinct primitiv si a reusit sa se mentina de-a lungul miilor de ani. Dar, daca ar fi sa intrebi oamenii fiecarui secol- de la inceputurile timpului si pana acum- care este cea mai mare frica a lor, cu siguranta fiecare generatie va avea raspunsuri diferite. Probabil ca omul timpuriu avea frica de intuneric si de pradatori. Americanii colonisti probabil ca se temeau de razboi. Insa, un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Chapman a analizat care sunt cele mai mari temeri ale oamenilor din secolul XXI.

Studiul a analizat cele mai frecvente frici si stari de anxietate care afecteaza un om american mediu, folosindu-se de datele colectate de la 1541 participanti. Voluntarii la studiu au fost rugati sa claseze nivelul de frica pe care il simt pe o scara de la 1- fara frica, pana la 4-speriat, fata de 10 domenii principale: crima, viata de zi cu zi, guvern, tehnologie, judecata altora, dezastre antropice, dezastre naturale, anxietate personala si viitor personal. Astfel, principalul domeniu fata de care americanii au cea mai mare frica tine de dezastrele antropice, cum ar fi atacurile teroriste, urmate de tehnologie- teama ca datele cu caracter personal sunt urmarite de catre guvern. De asemenea, guvernul se afla pe locul trei in topul celor mai mari frici ale americanilor.

In cadrul acestor domenii au existat inca alte 88 subcategorii care s-au extins ca si o continuare pentru fiecare domeniu principal. Americanii au declarat care este nivelul fricii care il au fata de aceste subdomenii, care au inclus lucruri precum frauda cartilor de credit sau faliment in viitorul apropiat.

Americanii speriati de tehnologie

Autorul principal al studiului, Dr. Christopher Bader a declarat ca „oamenii se tem, de multe ori, de lucrurile care nu le pot controla, iar tehnologia si viitorul economic reprezinta numai doua aspecte ale vietii pe care americanii le vad ca fiind imprevizibile in momentul prezent”. Ei bine, lucrul fata de care americanii se tem cel mai tare- mai bine de 58% din cei analizati- tine de coruptia guvernului. Terorismul cibernetic si urmarirea datelor personale se gasesc pe urmatoarele doua locuri, unde aproape 44% din voluntari au declarat ca se tem de aceste aspecte ale tehnologiei.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*