Ce faci cand copilul tau adolescent se indragosteste?

Copilul tau incepe sa se maturizeze iar tu esti socat pentru ca nu stii cum sa reactionezi. Este normal sa se maturizeze si sa inceapa sa iti puna tot felul de intrebari. Nu iti va spune chiar tot ce vrea sa afle. Probabil se va jena de anumite lucruri si va evita sa ti le marturiseasca. Insa tu trebuie sa stii ce ai de facut, cum sa raspunzi intrebarilor copilului tau si cum sa gestionezi intreaga situatie.

In primul rand este foarte important sa vorbesti cu copilul tau adolescent, sa nu te jenezi sau sa te ascunzi. Fii intelegator cu el si incearca sa il faci sa aiba incredere in tine ca mai vina si alta data la tine pentru a obtine un sfat. Daca copilul tau vine si iti spune ca s-a indragostit, va trebui sa afli cat mai multe detalii si sa incerci sa il sfatuiesti cum stii mai bine. Nu te grabi sa il judeci sau sa tipi la el. Data viitoare cu siguranta nu va mai veni sa te intrebe. Explica-i ce trebuie sa caute la un prieten chiar daca are formata deja o imagine a ceea ce isi doreste. Incurajeaza-l sa isi apreciezii prietenii cu care are lucruri in comun, care sunt inteligenti si alaturi de care se simte bine.  Afla tot ce urmeaza sa faca. Trebuie sa stii cand urmeaza sa plece la o intalnire, cand, unde si cu cine merge.

Chiar daca ai tendinta sa nu iti mai controlezi atat de mult copilul, trebuie sa o faci. Adolescentii nu sunt inca adulti si trebuie sa respecte regulile tale. Dat fiind ca se simte indragostit, adolescentul nu va sti sa faca diferenta dintre atractie fizica si iubire. Multi parinti impun o varsta la care permit copiilor sa aiba o intalnire, au ore fixe sau un program fix. Nu trebuie sa ai un program strict insa trebuie sa iti impui regulile.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Oamenii fara copii sunt mai avantajati | ibuhu

Leave a comment

Your email address will not be published.


*