Ce sa nu mananci cand iei medicamente

alimente medicamente
alimente medicamente

Atunci cand te afli sub un anumit tratament medicamentos din cauza unei afectiuni sau boli pe care ai capatat-o, este bine sa stii ca unele medicamente nu merg mana in mana cu unele alimente si tocmai pentru ca aceasta combinatie letala ar putea duce la agravarea acelor afectiuni si boli sau chiar aparitia altora noi.

Stim foarte bine o mare parte dintre noi ca bauturile alcoolice consumate dupa ce ne-am administrat medicamente nu pot face decat rau organismului nostru si le pot stopa efectul, ba chiar pot inrautati starea noastra de sanatate si de spirit. Ce trebuie sa stim si de ce alimente ar trebui sa ne ferim atunci cand luam niste pastile mai pretentioase, in cele ce urmeaza.

Produsele lactate fermentate ca telemeaua, branza de burduf, cascavalul, branza roquefort sau camembert nu merg deloc bine consumate dupa ce am inghitit pastile contra unei afectiuni. In stomac, aceste alimente pot fi fatale chiar pentru organism, mai ales asociate cu medicamentele anti-depresive.

In acelasi caz se afla si bauturile alcoolice de tip vin sau bere, care de asemenea nu fac casa buna cu antidepresivele. Aceste alimente luate in combinatie cu medicamente ce iti pot opri starea de tristete pot declansa crize de hipertensiune arteriala.

Fructul de grapefruit este super bun, usor amarui si acru, insa are si efecte negative asupra organismului atunci cand este consumat pe timpul medicatiei cu anxiolitice, antivirale, anticonceptionale, antiastmatice, antidepresive(Zoloft, Xanax), antihistaminice si medicamente de scadere a colesterolului. Cei hipertensivi care au parte de o medicatie specifica trebuie sa evite de asemenea acest fruct.

Carnea de ton sau conservele de acest gen sunt foarte bune si merg combinate in diferite feluri de mancare, insa nu sunt recomandate a fi concumate niciodata in combinatie cu medicamente pentru tuberculoza, deoarece pot starni reactii alergice severe.

Chiar daca vrei sa mananci niste carne de gratar fripta bine, in cazul in care ai luat deja niste paracetamol pentru durere, poate face ca efectul pastilei sa nu mai survina prea curand.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*