Ce sa vizitezi toamna in Europa

toamna in Europa
toamna in Europa

Chiar daca toamna si-a intrat in drepturi si vacantele sau concediile au cam trecut, weekendurile libere si insorite inca din acest anotimp multicolor ne incanta si ne ofera posibilitatea sa facem o escapada in cele mai iubire, vizitate si frumoase locuri din Europa. Daca vrei sa te relaxezi, sa vizitezi cate ceva si sa gusti putin din istoria altor locuri minunate din apropierea tarii ai putea incerca sa vizitezi una dintre urmatoarele atractii turistice din Europa.

Barcelona, Spania

Chiar daca vara a trecut si te temi ca zilele pe care ti le vei petrece acolo vor fi reci, nu trebuie sa te ingrijorezi deloc chiar, ba poate ca vei putea sa te si bucuri de razele soarelui care te invaluie placut pe plaja Barceloneta. Eu am fost in Barcelona pe timp de iarna si era foarte placut si cald.

Nu am avut nevoie nici de jacheta si nici de o incaltaminte groasa, mai mult de atat am putut chiar si sa gust din fructele care cresc in Spania ca merele la noi, acrisoarele portocale ca la mama lor acasa, direct din portocalii din diversele parcuri si gradini in care aveau acces gratis vizitatorii.

Nu trebuie sa eviti a vizita nici faimosul Parc Guell, catedrala Sagrada Familia, ambele obiective fiind proiectate de catre arhitectul adorat al catalanilor, Antoni Gaudi. Pe langa aceste obiective turistice colorate si atat de speciale, nici stadionul Camp Nou al echipei de fotbal a Barcelonei nu trebuie ratat, dar nici parcul La Ciutadella, un loc minunat si plin de culoare.

Dubrovnik, Croatia

Prin culorile minunate si ruginii ale cladirilor sale, minunatul oras de pe malul Marii Adriatice poate concura chiar si cu anotimpul toamna in sine. Acest orasel frumos este plin de istorie si de vechi, amintiri ale fostelor populatii si conflictelor izbusnite in acesta, putand fi observate cu usurinta numai privinf vechile si imensele ziduri ale fortaretelor care inconjoara orasul cetate. Bucataria si alimentele specifice Croatiei se pot regasi si se pot gusta in acest loc plin de special si de amintiri.

1 Comment

  1. Orasele acestea sunt geniale. Ma simt chiar mandru ca am fost in fiecare dintre ele. Chiar recent m-am intors din Barcelona si pot spune ca nu doar toamna e splendida, ci si in aceasta perioada. Recomand!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*