Ce se crede despre femei, de fapt

despre femei
despre femei

Se crede ca femeile sunt sexul slab, ca acestea nu muncesc la fel de bine ca barbatii, ca femeile nu sunt in stare sa faca ce fac si barbatii, ca femeile au nevoie de o protectie mai mare, ca acestea isi soresc relatii monogame cu barbatii lor si ca acestea sunt de obicei victimele violentei domestice, insa nu tot ce zboara se si mananca si nu tot ce se crede despre femei este si adevarat.

Femeile sunt victimele violentei domestice

Acest este un alt stereotip adanc inradacinat in mintea barbatilor si care face referire la femeile de pretutindeni. Procentajul barbatilor atacati cu agresivitate de catre iubitele si sotiile acestora este semnificativ mai mare decat s-ar fi crezut de fapt.

Problema violentei domestice  este vazuta ca barbatul atacator si femeia victima, insa statisticile ne arata altceva. In ziua de azi, un procent de pana la 40% dintre victimele agresiunii si ale violentei domestice ne arata ca barbatii sunt victimele sotiilor abuzive. Oricum, problema aceasta este mai mereu neglijata de catre politie, de catre organizatiile sociale si de catre media.

Femeilor nu la pasa de aspectul fizic al barbatilor

Atunci cand sunt intrebate care sunt caracteristicile cele mai importante ale unui partener ideal, barbatii si femeile iau in considerare aspectele ce tin de fizic in mod diferit. Oricum, atat barbatii si femeile au o imagine ideala a unui partener de viata in minte, insa in realitate acesti parteneri nu se aseamana nici pe departe cu aceasta imagine. Femeile apreciaza mereu barbatii educati, manierati si ingrijiti.

Femeile sunt mai romantice

Iti amintesti momentul in care Ryan Gosling a spus ce a spus in Blue Valentine? „Simt ca barbatii sunt mult mai romantici decat femeile. Adica acstea isi petrec toata viata in cautarea lui Fat Frumos si apoi se marita cu un tip care are un job bun si care va sta prin preajma”. Da, nu prea ne pasa de chestiile romantice prea mult. Nu de fiecare data.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*