Ce trebuie sa faci pentru a multiplica sansele de angajare

Goana dupa un job care sa ne placa si sa ni se potriveasca devine de cele mai multe ori o lupta continua si o alergatura extenuanta care pare sa nu ofere niciun rezultat satisfacator, osciland intre sperante foarte mari si dezamagiri mult mai mari. In majoritatea cazurilor ti se pare ca abilitatile si competentele tale se pliaza perfect pe cerintele jobului pe care il ai in vizor, insa, la sfarsit, ajungi sa te impiedici de niste detalii marunte care pana in acel moment nu te-au afectat, nu le-ai acordat atentie sau nu ti-au fost necesare.

Traim intr-o lume in care dezvoltarea este una continua, iar gadgeturile si tehnologia avansata sunt parte din viata noastra mai mult decat suntem constienti noi. Un mare dezavantaj este reprezentat de pasivitatea noastra fata de noua tehnologie, iar faptul ca nu stim sa utilizam un calculator conectat la internet, sa folosim un fax sau sa expediem un mail,  este unul dintre principalele motive pentru care suntem refuzati la interviuri.

pc

pc

Astfel de lucruri se pot invata cu usurinta, atat timp cat vrem sa dovedim ca suntem proactivi. Sansele noastre de a fi angajati cresc considerabil, de aceea e de preferat sa rugam un amic sau o cunostinta sa ne ajuta sa ne pregatim in acest domeniu, asta in cazul in care nu aveti o baza de cunostinte. Un alt mod de a invata cum putem utiliza programul Microsoft Office este contra cost si este reprezentat de cursurile de specialitate sustinute de profesionisti. Un exemplu ar fi permisul ECDL care atesta competentele digitale ale detinatorului.

english

english

Pe langa cunostintele minime despre pachetul Office, se alatura si cunoasterea cel putin a unei limbi straine de circulatie internationala, cum ar fi engleza, franceza, italiana, germana sau spaniola, care a devenit extrem de importanta. Majoritatea angajatorilor cer candidatilor cunoasterea unei limbi straini, cel putin la nivel mediu. Poti obtine certificate care sa ateste acest lucru, urmand niste cursuri de limba contra-cost, cum ar fi: examenele Cambridge, Toefl, Delf/Dalf si altele.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*