Ce vrea ISIS cu adevarat

isis

 

Statul Islamic nu este doar o colectie de oameni psihopati, ci este un grup religios cu unele convingeri atent selectionate, printre care se afla si un „agent cheie” responsabil pentru apocalipsa care va veni.

Ce este statul islamic, de unde a venit si care sunt intentiile sale? Simplitatea acestor intrebari poate fi destul de inselatoare, iar unii conducatori occidentali par a avea raspunsul. Ignoranta noastra fata de Statul Islamic este inteleasa de cele mai multe ori: este un regat pustiu- putini sunt cei care au fost acolo s-au si intors. Statul Islamic se bazeaza pe un singur principiu- este infometat dupa genocid si considera ca este singurul vestitor iminent al lumii.

Statul Islamic, cunoscut si ca Statul Islamic din Irak si Siria- ISIS, urmeaza o varietate distincta a islamului, a caror convingeri despre calea Zilei Judecatii conteaza foarte mult in strategia lor si care poate ajuta Occidentul sa isi cunoasca dusmanul si sa le anticipeze comportamentul. Oamenii au inteles gresit natura Statului Islamic, deoarece avem tendinta de a-i vedea pe jihadisti ca monolitici. ISIS este o ramura a gruparii teroriste Al-Qaida, insa ulterior respinsa de liderul gruparii- Ayman al-Zawahiri.

Dar ce vrea, de fapt, gruparea ISIS? Care este scopul precis al acesteia? Sa creeze un califat musulman in Siria si Irak si sa absoarba o ramura a Al-Qaida. Potrivit unei estimari recente, gruparea terorista dispune de fonduri, armament ai alte posesiuni, in valoare de 2 miliarde de dolari.

Suntem pacaliti de elita lumii?

Putin cam ironic faptul ca aceasta organizatie terorista, care doreste crearea unui nou stat islamic care sa cuprinda Irak-ul si Siria, devine brusc inamicul public al Occidentului. Totusi, nu putem sa nu remarcam asemanarea numelui organizatiei cu numele celebru al zeitei din mitologia egipteana- Isis, favorita masoneriei, dar si a organiatiei Illuminati. O fi vorba de faptul ca suntem manipulati si de cei care fac parte din elita lumii? Nu cunoastem secretele marilor puteri, dar exista sanse foarte mari ca oamenii de rand sa fie condusi de unele conspiratii.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*