Cele mai importante mituri legate de fast-food

Au existat mituri despre mancare si o sa existe mereu. Dar este bine sa stiti in ce sa credeti si in ce nu.

In primul rand sa vorbim putin despre mancarea fast-food care se spune ca este rau pentru alimentatie. Normal aici exsista si adevar dar numai daca mananci in exces. Daca mananci fast-food din cand in cand nu te gandi ca va avea un efect foarte mare asupra organismului tau.

Un mit celebru spune ca excesul de sare din alimentatie creste tensiunea arteriala. Acest mit dateaza inca din timpurile vechi. Inca nu este niciun motiv pentru care ar trebui sa reducem cantitatea de sare in alimentatia unui om cu tensiune normala.

Un alt mit este si acela ca daca mananci alimente fara grasimi, slabesti,  pentru ca aceste alimente nu au grasimi. Oamenii si-au format o conceptie gresita cum ca alimentele”fara grasimi” sunt bune, asa ca multe alimente au inscriptia: „fara grasimi”, „redus in grasimi” etc.

Cu cat consumi mau mult aceste alimente cu atat manci si mai mult pentru a compensa lipsa de grasimi din alimentatie. Cand grasimea este eliminata din alimentatie se pierde si savoarea alimentului. Ce  conteaza cu adevarat atunci cand doresti sa slabesti sunt caloriile – mananca cat mai putine calorii decat numarul de calorii pe care le arzi prin efortul depus zilnic si cu siguranta vei slabi.

Un alt mit este si acela ca  fructele proaspete sunt mai bune decat cele uscate.  Intradevar acest mit este adevarat doar daca doresti suplimentarea vitaminei C din organism, si de aceea sunt recomandate fructele in stare proaspata.

Fructele uscate contin si ele nutrienti si zahar, la fel ca si fructele proaspete. Daca poti tine cont de sfatul cum ca ar trebuie sa mananci 5 fructe pe zi pentru o alimentatie sanatoasa, la fel ai nevoie doar de 5 linguri de fructe uscate pentru a respecta aceasta conditie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*