Centrala cu sau fara termostat?

termostat

Cand te gandesti la o centrala termica, in varianta actuala, deci pe stil de viata modern, parca nu iti poti imagina cum ar fi fara termostat. Poate ca este cel care defineste un stil practic, care sporeste confortul casei, cat si al celui care locuieste acolo.

Exista insa o clasa de consumatori care inca nu s-au lamurit cu privire la acest subiect. Exista cei care cred ca inca o investitie la capitolul caldura si centrala nu este de bun augur. Gresit insa. Descopera explicatii si recomandari de termostate inteligente de la Salus in randurile ce urmeaza.

Termostatul si explicatiile acelui „de ce”

Daca te intrebi de ce ai avea nevoie de un termostat, afla ca, asa cum spun si specialistii in domeniu, o centrala termica moderna va functiona mai bine cand dispune de un termostat. Acest din urma dispozitiv poate stabili mai multe valori de temperatura pentru ambient, in decursul zilelor si noptilor. Sa-i spunem un mod personalizat de a folosi resursa termica.

Ideea este de a consuma minim posibil de caldura, pentru maxim de confort. Nu este imposibil. Mai mult decat atat, multe din practicile din trecut s-au dovedit a fi inutile. Spre exemplu, montarea de termostat de tip robinet la calorifer nu aduce economie, nu aduce nici confort. Practic este  o investitie inutila. Daca inchideti caloriferul, din simple motive ca nimeni nu locuieste incaperea, valul de aer cald din casa ce patrunde cand deschideti usa, combinat cu aerul rece mentinut acolo unde nu este caldura, va produce igrasie.

Inchizi centrala cand pleci de acasa? La intoarcere vei observa ca aceasta va functiona mai mult pana cand va ajunge la temperatura optima. Asa ca este dovedit faptul ca in astfel de perioade un program aparte este necesar: nu inchide complet centrala, pastreaza o minima, iar la intoarcere randamentul sau de a ajunge la o temperatura ridicata este mai bun si mai rapid.

Termostate de la Salus Controls

Dupa ce exista deja convingerea despre utilitatea unei astfel de investitii, incepe si inevitabila vanatoare de oferte. De ce crede lumea ca lucrurile bune trebuie cumparate drept chilipir? Desigur ca suna ideal sa aiba parte de confort, de usurinta la utilizare, montaj etc. si sa fie si un dispozitiv ieftin. Dar mai degraba se contorizeaza ce poate sa faca „de toti banii” cum spune romanul din popor.

Trebuie mentionat ca termostatele inteligente de la Salus sunt eficiente si isi demonstreaza calitatile. Acestea au o rata foarte buna de transmisie a informatiei din termostat catre centrala. Sunt dotate cu o tehnologie avansata ce permite control de la distanta, avertizari pentru situatii ce pot afecta setarile sau confortul utilizatorului. Pot stabili un program anume de functionare a centralei. Si la final, se constata ca plata facturilor este nimic altceva decat rezultatul unui consum de caldura responsabil.

Cei interesati de sisteme complexe de acest gen sau pur si simplu novici in ale termostatelor care ar incerca mai degraba un model simplu si clasic vor gasi in cadrul paginii saluscontrols.ro optiuni variate. Cu o amanuntita analiza asupra acestora, fiecare dintre cei interesati isi vor descoperi singuri un raspuns la intrebarile de genul: „Centrala cu sau fara termostat? Cum e mai bine?”.

1 Comment

  1. Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*