ChristChurch din Noua Zeelanda

Cu siguranta ca pentru acest an, 2014, ti-ai programat un concediu sau o vacanta undeva in afara tarii sau chiar in tara, sau cel putin ti-ai programat deja perioada de libertate dar nu stii mai exact unde vei merge. Pentru cei nehotarati, dar si pentru cei care vor o alternativa la vacantele obisnuite in tar, avem o sugestie de luat in seama.

Christchurch, Noua Zeelanda

Trei ani dupa ce doua mari cutremure au devastat partea centrala a Christchurch, orasul are parte de o renastere plina de creativitate si spiritualitate, multumita inegniozitatii localnicilor sai cutezatori si de asemenea isi poate reprimi turistii cu bratele deschise.

Chiar daca cea mai mare parte din partea centrala a orasului inca mai este in renovare, antreprenorii si voluntarii gasesc mereu modalitati surprinzatoare prin care se folosesc de zonele libere si readuc viata in centrul orasului.

Programul Gap Filler, inceput cu cateva luni dupa primul cutremur avut loc in luna septembrie 2010 si extins si mai mult dupa cel de-al doilea mare cutremur din luna februarie 2011, a creat un spatiu imens in aer liber pentru performat, creat din peleti albastri, un ring de dans cu un sistem de muzica si lumini create de masinarii de tip tonomat, si chiar si un mini camp de golf cu noua gauri dezvoltat pe spatiul liber de-a lungul orasului.

Campania Greening the Rubble a inceput sa planteze gradini temporare inca dupa primul cutremur din 2010, asta chiar in locul cladirilor daramate. Pentru a inlocui atat de afectata Catedrala ChristChurch din secolul 19, o biserica locala magnifica proiectata de arhitectul japonez Shigeru Ban a fost deschisa in august cu tuburi de carton rubuste pentru acoperis.

Afacerile sunt de asemenea din nou infloritoare in centrul orasului. Un bar, construit in interiorul unor containere de vas, are un nume ce reprezinta si sombolizeaza spiritul intregului oras: Revival(Renastere).

Leave a comment

Your email address will not be published.


*