Copiii, o sursa de probleme?

Atunci cand esti parinte, ai multe responsabilitati pe cap, de la cresterea copilului, la educarea lui si la mentinerea acestuia pe un traseu corect si etic. Toate aceste lucruri trebuie sa inceapa de la tine.

Tu esti cel care i-a dat nastere si tot tu trebuie sa te ocupi de ingrijirea lui, de protectia si asigurarea tuturor lucrurilor si invatamintelor de care acesta are nevoie pentru a se dezvolta intr-un mod sanatos si bun.

Insa, persoanele fara copii se declara mult mai multumite de viata lor in aceasta lume si in aceasta societate in care traieste fiecare chiar si fara copii, mai ales fara copii. Copiii sunt o pacoste uneori, desi alteori ajungi sa iti dai seama ca sunt cea mai mare comoara a ta. Si totusi, aici este vorba despre persoanele ce nu au copii si care nu isi doresc vreodata in viata lor.

Insa, si acetora le trebuie data dreptate. Viata fara copii este mult mai accesibila si mai plina de libertate decat a celor care se straduiesc sa mentina pe linia de plutire si viata de familie, responsabilitatile de parinte, si viata profesionala.

Avantajele celor fara copii sunt multe si importante oarecum pentru o viata implinita si satisfacatoare. Atunci cand ai chef sa pleci intr-un weekend de unul singur sau in cuplu pe undeva ara copii, nu trebuie sa iti faci griji referitor la lipsa ta de acasa, la ceea ce li s-ar putea intampla sau cu cine ii vei lasa in lipsa ta. Fara copii, fara bone, fara probleme. Responsabilitati legate de alta fiinta umana? Zero.

In serile in care vrei sa te relaxezi dupa o zi grea petrecuta pe drumuri, la munca sau ocupandu-te de treburile casnice, poti pur si simplu sa te tolanesti in pat si sa urmaresti un serial preferat sau chiar o telenovela, fara grija ca la ora aceea trebuie sa iti pui la somn copilul si sa ii citesti povesti de adormit copiii.

1 Comment

  1. Mereu exista o rezolvare…trebuie doar sa vrei. Eu de exemplu sunt foarte ocupat, mi-as dori sa am mai mult timp. Din acest motiv incerc sa profit cat de mult de fiecare moment cu cei mici. Ultima oara am apelat la serviciile gasite pe http://www.petrecericupersonaje.ro si a fost ceva de neuitat…nu trebuie sa fie considerati o sursa de probleme, ci o binecuvantare!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*