Creaturi ciudate si monstruoase

creaturi monstruoase
creaturi monstruoase

Pe langa povestile celebre in toata lumea, povesti si basme frumoase si care sunt potrivite de povestit copiilor de pretutindeni, mai exista si o serie de povesti mai ciudate, mai infricosatoare, legate de unele creaturi mitice si monstruoase care de cele mai multe ori sunt legate de moarte si de bau-bau. Stim ca aceste creaturi sunt mitice, de aici si numele, si ca nu au existat vreodata, insa multi dintre noi inca sustin cu tarie ca au existat sau ca inca exista, desi nu este asa.

Cerber

In mitologia greaca, Cerber este gardianul lui Hades, al iadului pe care il conducea acesta, si este de obicei descris ca un monstru bizar la infatisare care arata ca un caine cu trei capete si cu o coada incapatul careia se afla un cap de dragon. Potrivit cu tragedianul stravechi Aeschylus, Cerber s-a nascut din uniunea doi monstri, gigantul Typhon si Echidna, ceea ce l-ar face pe Cerber frate cu Lernaean Hydra.

Cerber nu este considerat o creatura ucigasa care raneste oamenii in mod intentionat, insa este o creatura care asigura sosirea mortilor in lumea de dincolo si previne  pe cei vii de a intra in iadul lui Hades. Cerber este de asemeena descris in mit si ca unul dintre cei mai loiali gardieni din istorie si este adeseori mentionat in piesele lui Homer.

Kraken

Legenda Kraken-ului provine din marile nordului iar prezenta sa era initial limitata la coastele Norvegiei si ale Islandei. Cu timpul, oricum, notorietatea sa a crescut, multumita imaginatiei bogate a povestitorilor, ceea ce a cauzat generatiilor de mai tarziu sa creada ca aceasta creatura a trait si in alte mari de asemenea.

Pescarii norvegieni au descris in mod initial mosntrul marii ca un animal gigantic care era mare cat o insula intreaga si care era periculos pentru corabiile care treceau prin zona, nu din cauza atacului direct si mai mult din cauza valurilor uriase si tzuniami-urilor pe care le provoca. Destul de repede, totusi, oamenii au inceput sa extinda zvonuri legate de atacurile pe neasteptate ale monstrului puse pe seama comportamentului agresiv, ceea ce ducea la distrugerea fiecarei corabii ce avea nenorocul de a trece prin apele in care se afla.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*