Creste-ti masa musculara fara sa te ingrasi

masa musculara
masa musculara

Adesea cei ce cauta sa isi creasca masa musculara ajung in loc de asta sa se ingrase. De aceea este important sa stii cum iti poti creste masa musculara fara a avea si depuneri de grasimi in acelasi timp.

A avea un corp bine tonifiat este visul oricaruia dintre noi. Masa musculara este cea care mentine corpul in forma, insa adesea masurile luate pentru cresterea masei musculare nu sunt tocmai cele corespunzatoare si organismul are tendinta sa se ingrase.

Cand se doreste cresterea masei musculare, in mod natural va trebui sa se creasca si aportul de calorii in organism. Prin urmare, in mod natural, o parte din aceste calorii vor fi transformate in grasimi. Scopul este arderea acelor grasimi acumulate, cel mai important rol aici avandu-l rata metabolismului.

Printre factorii care contribuie la marirea masei musculare se numara alimentatia corespunzatoare. Regimul alimentar trebuie sa conste in carbohidrati complecsi si proteine, iar daca doar din alimentatie nu se poate uneori aduce aportul necesar, exista si posibilitatea de a folosi suplimentele nutritive. Astfel de suplimente folosite intensiv de sportivi, de cei ce fac culturism sau pur si simplu de persoane care vor sa isi modifice aspectul fizic pot fi gasite pe shopbuilder.ro. Dintre alimentele ce pot fi consumate se evidentiaza cerealele si cerealele integrale, fructele si legumele bogate in fibre, oua, carne si chiar si grasimi nesaturate precum acizi grasi omega 3, in cantitati corespunzatoare.

Planificarea meselor are de asemenea un rol important pentru cresterea masei musculare, desigur ca cineva care doreste sa isi creasca masa musculara va trebui sa manance mai mult. Astfel, pe langa cele trei mese principale, mai trebuiesc adaugate si gustari intre mese, in asa fel incat sa se ajunga in cele din urma la 5-6 mese zilnice. Se mareste astfel rata metabolismului si muschii vor fi alimentati corespunzator.

Foarte importante sunt si consumul de apa, intrucat organismul trebuie sa ramana hidratat, si de asemenea odihna, pentru a nu se ajunge la epuizare. Antrenamentele cu greutati vin in diverse variante de programe pe care le pot urma cei doritori, sau se poate apela la un instructor specializat din cadrul unei sali de antrenament.

Unul din cele mai mari mituri il reprezinta ideea ca pentru a creste masa musculara nu sunt indicate exercitiile cardio. Exact din acest motiv cei ce cauta sa isi creasca muschii ajung sa se ingrase. Exercitiile cardio sunt foarte importante pentru eliminarea grasimilor, sunt ideale pentru incalzirea corpului inainte de a incepe antrenamentele cu greutati si ajuta si ele la accelerarea metabolismului. Astfel se vor arde grasimile in exces pentru a se obtine forma dorita a corpului si acea crestere a masei musculare si tonifiere a corpului.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*