Cum funcționează un crematoriu uman

Crematoriul uman este locul specializat ce prezintă echipamentele necesare efectuării unei incinerări a corpului uman. Incinerarea este o practică din vechi timpuri, fiind un act des întâlnit, însă în Europa până în secolul 19 – când a apărut în Anglia – nu a existat niciodată un loc specializat pentru acest lucru. Iar în România, primul crematoriu a apărut 50 de ani mai târziu, în 1928, odată cu edificarea crematoriului Cenușa din București.
Care este procesul incinerării?
Incinerarea umană se realizează doar în unități destinate acestui lucru, care funcționează pe baza unui echipament specializat. Există o multitudine de „camere”, unde fiecare corp este ars în parte – niciodată mai multe odată. Camerele respective sunt dotate corespunzător unei funcționări perfecte a incinerării, cu o tehnologie dezvoltată, sunt izolate și ating o temperatură foarte înaltă. Procesul durează undeva între 1 și 3 ore, iar la final trupul decedatului se transformă în cenușă.
Este necesară utilizarea unor combustibili pentru a se realiza incinerarea. Totul trebuie să ardă, motiv pentru care trupurile sunt așezate în sicrie inflamabile și introduse în „camera” de ardere. Odată cu finalizarea procesului de ardere, rămășițele sunt colectate într-o urnă și lăsate să se răcească un timp. Niciodată arderea nu va avea ca rezultat final o cenușă fină – praf – ci o cenușă care conține și elemente de o granulație mai mare. Din acest motiv se poate opta pentru un proces de fărămițare până se ajunge la o consistență ca cea a prafului.
Alegând incinerare Cluj Napoca, este decizia ta ce se întâmplă cu rămășițele persoanei iubite. Poți păstra urna cu cenușă sub formă de amintire toată viața, o poți transforma în bijuterii handmade, sau o poți împrăștia în natură, pe mare sau într-un loc special de care v-ați bucurat împreună.
Care sunt pregătirile necesare incinerării?
Există o serie de acte necesare – certificat de deces, adeverință de incinerare, certificat de îmbălsămare etc. – pe care familia respectivului decedat trebuie să le înmâneze personalului calificat al crematoriului. În acest fel, vor fi îndeplinite condițiile necesare urmării unei incinerări.
Mai departe, este necesar să fie îndepărtate de pe trupul decedatului orice fel de bijuterii – cercei, inele etc. Este important ca acest lucru să se realizeze înainte de incinerare! În plus, trebuie îndepărtate, înainte de aducerea trupului la crematoriu, implanturile cardiace sau alte elemente asemănătoare. La temperatura foarte mare la care se ajunge în camera de ardere aceste elemente pot exploda în timpul procesului.
La finalul zilei, opțiunea de a fi incinerat sau înhumat aparține fiecărei persoane în parte, iar opțiunea decedatului trebuie să fie cea care te ghidează în alegere. E important să ții cont de ce își dorea, indiferent de ce vrei tu să faci. Iar pe lângă versatilitate opțiunilor și transportul cu ușurință de care beneficiezi odată cu alegerea unei incinerări, din punct de vedere financiar, acest procedeu este de aproximativ 3 ori mai ieftin decât unul de inhumare – datorită lipsei costurilor amenajării și întreținerii mormintelor și restul cheltuielilor din timpul unei îngropări.
Acest serviciu este cel mai bine descris de firma de incinerare Proignis pe site-ul lor: www.proignis.ro care poate fi accesat cu ușurință. Cercetându-l, vei descoperi detalii legate de serviciile oferite și tot ce trebuie să știi legat de tarife, de cum se procedează, care sunt pașii etc. Te invit să investighezi!
Leave a comment