Cum ne influenteaza preturile?

preturi
preturi

Piata alimentelor este intr-o continua crestere, an de an apar pe piata produse importate, iar lumea are tendinta de a achizitiona aceste produse, fie din necesitate, curiozitate sau doar din dorinta de a cumpara cat mai mult. Dar cei mai multi dintre ei nu sunt constienti ca pretul la care se regasesc aceste produse in marile magazine alimentare au o influenta asupra lor si de cele mai multe ori involuntar ii fac sa devina dependenti de acestea.

Specialistii economici spun ca atunci cand mergem la magazin este foarte important sa luam produsul in mana si sa facem corespondenta cu pretul acestuia, fiindca eticheta produsului este ca un fel de carte de identitate pentru produsul in cauza. Mai mult de atat, ei considera ca eticheta, pe langa faptul ca informeaza in deteliu consumatorul asupra produsului cu privire la cantitate, calitat, termen de valabilitate, ingrediente, baza clorica, eticheta are si un efect psihic asupra consumatorilor.

Cati dintre noi nu am cumparat un produs doar pentru simplu fapt ca prezentarea sau imaginea de pe produs ne-a captat? In aceasta maniera producatorii au reusit sa ne faca dependenti si sa nu mai facem corelarea cu ce ar trebui sa fie in continut si ceea ce se evidentiaza pe eticheta.

De asemenea, pretul este factorul care de cele mai multe ori ne fac sa cumparam sau nu un produs. Si aici, specialistii sustin ca este o strategie intreaga de publicitate, ca este un proces psihologic adoptat in masa de marii producatori si agenti economici. Pretul este instrumentul de marketing care influenteaza decizia de cumparare a clientilor. Pentru unii poate fi mijlocul de asigurare a unui trai decent, pentru altii o sesiune de cumparaturi poate fi o modalitate de stes, sau de relaxare, dar oricum ar fi ele privite, preturile au un impact psihic la nivelul comportamentului uman si de cele mai multe ori ne fac sa fim dependenti de anumite produse doar din cauza ca au pretul mai mic decat alte produse din aceeasi gama, chiar daca calitatea lor nu este la fel.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*