Cum poti sa eviti incarnarea unghiilor?

seki.ro

Ingrijirea unghiilor trebuie sa fie facuta intr-un mod corect pentru a evita afectiuni ce cauzeaza incarnarea unghiilor. Exista mai multi pasi cu privire la realizarea unei manichiuri sau pedichiuri, daca ii vei respecta pe toti nu vei intampina probleme.

Dar acum hai sa vorbim mai multe despre unghiile incarnate si cum poti sa previi sau sa tratezi o asemenea afectiune. Daca detii deja o unghiera unghii incarnate nu o sa o dezvolti datorita acestei ustensile.

Cine este cu risc sa faca aceasta afectiune?

  • Persoanele cu diabet zaharat
  • Persoanele care au unghiile dure si groase
  • Persoanele au forma naturala a unghiilor curbate catre interior
  • Persoanele care isi cumpara pantofi cu numar fix si unghiile sunt presate
  • Persoanele care au greutate mare si se afla in categoria de supraponderalitate si obezitate
  • Persoanele care nu au o circulatie buna si sangele nu ajunge pana la nivelul extremitatilor
  • Persoanele care isi taie unghiile din carne
  • Persoanele care lasa unghiile sa creasca prea mult

Cum iti dai seama ca prezinti aceasta afectiune?

Simptomele care apar nu sunt foarte serioase, pot fi deranjante, pot sa creeze dificultati in mers sau purtarea de pantofi sa fie greoaie. Daca nu folosesti unghiera unghii incarnate atunci cand incep sa apara simptomele specifice aceastei afectiuni risti sa iti creezi complicatii la nivelul degetului sau piciorului. Totul incepe prin inrosirea pielii, insotita de o senzatie de arsura in jurul unghiei, senzatia ducandu-se in tot degetul. Odata cu inrosirea se produce si inflamarea. Sunt situatii in care simti o zvagnire, in acest caz deja s-a instalat febra din cauza ca temperatura a crescut. Daca temperatura creste exista posibilitatea ca locul sa se infecteze. In cele mai rele cazuri locul se infecteaza si apar scurgeri cu puroi.

In majoritatea cazurilor unghiile se incarneaza la nivelul degetelor mari de la picioare.  Nu este o afectiune care trebuie lasata sa se vindece de la sine daca nu folosesti o unghiera unghii incarnate.

Cel mai bine este sa vizitezi un medic chirurg care sa iti spuna daca este sau nu caz de operatie. Daca poate fi scoasa cu usurinta, unghia se va reface in timp relativ scurt. Dar in cazul in care este deja instalata infectia, deja trebuie administrate analgezice locale, anti inflamatoare si anti infectioase sau chiar antibiotice.

Cel mai dificil este pentru persoanele care au forma naturala a unghiilor cu curbura colturilor spre interior. In aceste cazuri se aplica fire subtiri din metal care sa previna cresterea lor in interior prin corectare. Aceasta metoda este nou si se utilizeaza doar unde sunt complicatii la cresterea coltului de unghie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*