Cum sa te lasi de fumat

Cercetatorii afirma ca mai mult de jumatate dintre fumatori, doresc sa se lase de fumat. Si de cate ori nu auzim sintagma „as vrea sa ma las de fumat” ? O auzim foarte des, insa oamenii care doresc sa se lase de fumat, nu reusesc sa se lase. Trebuie sa iti doresti sa te lasi ca sa reusesti. O incercare, inseamna doar o incercare.

In primul rand, cand vrei sa renunti la acest viciu, trebuie sa incerci sa eviti prietenii care fumeaza si care au tendinta de a te face sa te reapuci de viciu.

Daca iti propui sa nu iti mai cumperi nici o tigara, chiar nu iti mai cumpara nici o tigara. Gandeste-te care sunt motivele care te incurajeaza sa te lasi de fumat. Vei gasi o sumedenie de motive care te vor incuraja sa faci acest lucru, trebuie doar sa le vezi.

Am auzit cum ca fumatul contribuie la socializare. E adevarat ca iesi cu prietenii sa socializezi si fumati o tigara insa o tigara dureaza aproximativ 6 minute. Pierzi aproximativ o ora din timpul tau, zilnic, si mai mult cheltui foarte multi bani si iti strici sanatatea. Este adevarat ca iesirile cu prietenii la o tigara nu vor mai exista, insa daca te gandesti la sanatatea ta, nu ti se va mai parea acest lucru o problema.

Incearca sa te integrezi in grupuri care nu fumeaza sau care vor sa se lase de fumat. Acest lucru te va motiva mai mult si vei avea mai multa putere sa scapi de acest viciu.

Fa o conventie cu tine insuti. Cumpara-ti in fiecare luna cate ceva nou, o haina, un accesoriu. Vei astepta sfarsitul de saptamana pentru a-ti achizitiona ceva nou si vei renunta la fumat.

Foloseste tigara electronica. Chiar daca nu este foarte sanatoasa, poti sa folosesti tigara electronica pentru a-ti crea senzatia ca fumezi si sa reduci pofta de mancare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*