Cum sa treci mai usor peste un avort spontan

avort

Una din cele mai tragice experiente de care o femeie poate avea parte este cauzata de avortul spontan. Oricat de multa grija ar avea mamica purtatoare, unele lucruri nu le poate controla. Uneori nu putem evita aceste lucruri. Un studiu recent realizat, ne arata ca aproximativ 25% din sarcini se incheie printr-o astfel de tragedie. Cele mai multe femei care trec prin asa ceva, sunt cele care se afla intr-un stadiu mic de dezvolatre al sarcinii. De obicei acestea nici macar nu stiu ca sunt insarcinate, atfel ca sansele sa se petreaca un avort spontan sunt destul de ridicate. Daca esti in aceasta situatie, iata cum poti trece mai usor peste asta:

  • Este imposibil de evitat o suferinta acuta care se va manifesta cel putin o luna dupa petrecerea nefericitului eveniment. In timp, aceasta stare isi pierde din intensitate. Este normal sa suferi. Perioada necesara recuperarii fizice si emotionale difera de la o femeie la alta. Cele mai multe femei vor incepe sa se invinovateasca. Prima etapa de vindecare este cea de acceptare.
  • Poti apela la ajutorul de specialiate al unui psiholog. Astfel gandurile negative pe care le aveai inainte, se vor diminua. De altfel, femeile care trec prin asta, tind sa se inchida in ele, iar un astfel de ajutor le va mai linisti.
  • Petrece cat mai mult timp in compania familiei si al prietenilor. Evita sa stai prea mult singura, caci gandurile negative isi vor face tot mai mult loc in viata ta.
  • Incearca sa tii un jurnal. Te va ajuta sa iti pui gandurile in ordine, si te vei putea confesa mult mai degajat. Astfel iti poti da frau emotiilor care te stapanesc in ultimul timp.
  • Ia-ti o vacanta de cateva zile daca inca nu te simti pregatita sa faci fata sarcinilor zilnice.

Chiar daca durerea din suflet nu va disparea niciodata, aceasta poate fi diminuata daca tineti cont de cele spuse mai sus.

 

 

 

 

1 Comment

  1. Am avut o prietena care a avut si ea un avort spontan. A fost o perioada foarte grea dar a reusit sa treaca, a mai incercat si astazi are 2 copii minunati!! Nu va lasati mamelor!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*