Cum trebuie sa alegi o pompa submersibila

shop-einstal.ro

Pompa submersibila este un echipament de care nu te poti lipsi atunci cand locuiesti la casa, la curte. Nu ai racord facut la utilitati – apa si canalizare – si trebuie sa gasesti astfel o alta varianta. O pompa submersibila poate fi alegerea perfecta, insa trebuie sa stii si cum sa o alegi pe cea mai potrivita.

La fel ca si mine, poate ca nu stii ce inseamna pompe submersibile 2 toli, pompe submersibile cu tocator sau pompe submersibile de mare adancime. In cel mai bun caz, ai doar o idee vaga despre ce ar putea insemna aceste lucruri. Nevoia te invata insa – daca vei ajunge in situatia de a cauta o astfel de pompa, vei afla (fara sa vrei) mult mai multe detalii.

Pentru a raspunde ideii din titlu, iti ofer cateva criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi pompa submersibila.

pompa submersibila

1. Adancimea de pompare

E un parametru de care trebuie sa te interesezi de fiecare data. In cazul in care ai nevoie de apa pentru irigatii sau pentru a-ti alimenta casa, trebuie sa tii cont de adancimea de la care aceasta va fi extrasa.

In principiu pompele submersibile se impart in doua categorii: cele care permit extragerea apei de la maxim 9 metri adancime si cele ce pot sa pompeze apa de la adancimi mult mai mari – chiar 50 sau 70 metri.

2. Debitul de apa necesar

Vei avea nevoie de o pompa care sa iti asigure atat presiunea dorita a apei, cat si un anume debit. Va trebui sa tii cont si de acest parametru, pentru ca atunci cand ai nevoie de un debit ridicat, va fi necesara si o pompa submersibila de capacitate mai mare.

Evita greseala de a cumpara o pompa de capacitate redusa, in cazul in care ai nevoie de un debit mare de apa. Chiar daca aparent pompa va rezista, in timp, datorita suprasolicitarii, va ceda.

3. Utilizarea pompei

Cu acest element trebuia sa incep de fapt – modul in care vei folosi pompa te va ajuta sa alegi in prima faza modelul potrivit.

Daca ai nevoie de alimentare cu apa pentru casa, vei opta pentru o pompa de ape curate. In cazul in care ai nevoie insa de evacuarea apelor reziduale, va trebui sa alegi o pompa de ape murdare. La aceasta ultima categorie vei tine cont si de dimensiunile particulelor ce vor trece prin pompa, si vei alege, dupa caz, o pompa de drenaj cu tocator sau fara.

Daca pretul este un factor determinant in alegerea unui produs in majoritatea cazurilor, la pompe submersibile acest factor nu se aplica. Trebuie sa mizezi pe calitate si nu pe costuri, pentru ca daca vei alege tinand cont exclusiv de buget, investitia se va dovedi inutila. Alegand o pompa submersibila ieftina, nu faci decat sa cheltui degeaba – cum se spune, va tine exact cat face.

Pe final de articol iti ofer si o recomandare: daca vrei pompe submersibile de calitate, intra pe shop-einstal.ro. Acolo poti gasi o gama variata de pompe si hidrofoare, care te vor ajuta sa evacuezi apa din anumite incinte, sau sa o extragi pentru a o folosi la alimentarea locuintei ori pentru irigatii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*