De ce divorteaza cuplurile?

cuplu
cuplu

Cele mai multe dintre cuplurile din ziua de azi sunt mereu in cautarea identitatii personale de cuplu, astfel incat acestia ajung sa se desparta si sa cauzeze suferinta si lacrimi pentru cei din jur. Cei mai multi specialisti in psihologia si terapia cuplurilor spun ca partenerii aleg sa divorteze din cele mai banale motive, incat situatiile reale si concrete sunt doar aparente sau de suprafata.

Motive pentru care cuplurile divorteaza
  • comunicarea. Din punct de vedere clasic, divortul inseamna relatii esuate din propria vina sau esuate din cauza tertilor parti, astfel incat unele atitudini ce formau relatii candva au ajuns sa fie cu un rang mai jos fata de relatiile de munca sau de alta natura, care pot fi exploatate din ce in ce mai mult.
  • managementul conflictelor. Se spune ca acesta are rolul de a reduce impactul negativ al conflictelor, dar de cele mai multe ori acest lucru se schimba pana la critici si plangeri. Femeile sunt mai dispuse la acest lucru, pe cand barbatii nu se pot implica in interactiuni conflictuale.
  • pasarea responsabilitatii este riscul de a exercita unele din cele mai grele sarcini catre partenerul de cuplu, astfel incat acesta se poate simti impovarat si nu mai poate continua o relatie, mai ales ca vinovatia il conduce zi de zi.
  • sexul si intimitatea. Acest aspect este de cele mai multe ori greu si pentru barbati si pentru femei, incat daca se stabilesc unele principii se poate imbunatati intimitatea sexuala. Unii din cei mai multi parteneri implicati in relatii si casatorii de lunga durata, ajung sa nu mai fie stimulati de catre partenerul de viata din acest punct de vedere si cauta afectiune sau senzatii inedite in alte imprejurari sau in alte persoane.

Pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme, specialistii recomanda terapia de cuplu.

 

 

 

2 Comments

  1. Copiii sunt cei mai afectati si nu trebuie niciodata neglijati. Parintii sunt cei care trebuie sa isi rezolve neintelegerile.

  2. De cele mai multe ori apare senzatia aia de sufocare. Am trecut si eu prin acceasi problema cu partenerul meu, iar apoi i-am recomandat sa mearga sa aiba parte de un masaj. Asa am stiu exact unde merge, stiam ca-l va ajuta si chiar ne-a facut mult bine!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*