Despre animalele de companie mici

animale companie mici
animale companie mici

Rozatoarele pot fi niste animale de companie grozave si foarte usor de intretinut. Acestia tind sa roada mancarea, asadar va trebui sa le verifici custile cu atentie in fiecare zi.

De vreme ce semintele si verdeata pe care le-o dai nu ar trebui sa prezinte probleme pentru ca este roasa,mancarea proaspata ar putea mirosi si ar putea sa se descompuna si ar putea imbolnavi animalutul tau. Verifica si sub jucariile sale sau sub cusca pentru a scoate de acolo si a scapa de mancarea in exces care este rea de acum.

Curata cusca rozatoarelor in fiecare zi. Igiena este o parte foarte importanta a mentinerii sanatatii animalului tau de companie. Asigura-te ca ii vei curata si inlocui culcusul in fiecare saptamana pentru a evita problemele de sanatate. Culcusul ar trebui procurat din magazinele de animale pentru a te asigura ca nu ii vei da ceva care sa ii dauneze cumva.

Rumegusul din cedru si pin sunt cateva dintre lucrurile care i-ar putea cauza probleme de sanatate rozatorului tau. Intreaga cusca ar trebui spalata cu un sapun lichid usor sau cu dezinfectant atunci cand culcusul ii este inlocuit, pentru a scapa de orice mizerie si microb. Asigura-te ca locul in care sta animalutul tau de companie este uscat inainte de a-i aseaza noul asternut.

Asigura-i apa si mancare din belsug intreaga zi. Animalutul tau ar trebui sa aiba acces la mancare si la apa mereu. Este o idee mult mai buna sa te folosesti de o sticluta de apa in locul unui vas de apa inauntrul custii. Rozatoarele tind sa rastoarne apa in cusca si sa isi ude asternutul si mancarea, dar si pe ei insisi.

Ar trebui sa le cureti locul in care le pui mancareain fiecare zi si recipientul cu apa ar trebui de asemene sa fie curatat in mod regulat. Acum ca ai inteles ce trebuie sa faci pentru animalutul tau de companie, vei sti si cum sa te bucuri de prezenta lui pentru mai mult timp.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*