Dezvolta-ti increderea in tine

incredere

Increderea de sine este principalul element care ne tin in priza si ne ajuta sa ne desfasuram in cea mai mare responsabilitate sarcinile si activitatile zilnice, pentru ca ne confera puterea de a merge mai departe, de a actiona, de a riposta si de a raspunde.

Ca parte a interiorului nostru increderea de sine ne ajuta sa ne crestem capacitatea de concentrare, de a privi lumea, de a intelege unele fenomene si actiuni, dar si de a face fata problemelor. Atunci cand vrem sa ne dezvoltam increderea in sine este bine sa parcurgem o serii de strategii care implica renuntarea la unele lucruri si imbratisarea altora.

In prima faza este bine sa renuntam la acele actiuni si activitati care sunt rele pentru noi, care sunt vicii. Aici putem include munca in exces, bauturile si fumatul, precum si de schimbare a comportamentului. In loc sa ne gandim sa ne schimbam atitudinea in ansamblu este bine sa luam fiecare pas pe rand si sa schimbam doar cate un singur aspect.

Inlocuirea gandurilor negative cu cele pozitive. Este un principiul cu care ne confruntam zi de zi, incat ajungem de multe ori sa pornim din casa cu un gand rau, de genul „daca nu am sa reusesc sa trec examenul? daca nu termin proiectul la timp?”. Astfel de ganduri ne schimba perceptia si implicit scade increderea. Ideal ar fi sa pornim cu dreptul, sa gandim pozitiv si sa ne inbarbatam singuri.

In ce priveste ceilalti, este bine sa incepem sa nu ne mai gandim la ei si la ceea ce vor spune. Este mai bine sa ne pese mai putin de altii si mai mult de noi. Presiunea cauzata de comentariile sau vorbele celorlalti pot avea impact major asupra noastra si ne pot face sa ne simtim incapabili de anumite lucruri, de aceea este de evitata opinia celor din jur. Parerea noastra e cea care conteaza.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*