Efectul de fluture

teoria fluturelui
teoria fluturelui

Efectul de fluture este o terminologie foarte populara care prevede ca un singur fluture poate provoca o mare schimbare prin miscare sa dintr-un loc in altul. Astfel, acest concept a ajuns astazi sa fie atat de faimos incat este folosit ca o metafora in gandirea psihologica.

Daca esti fan al filmelor de calatorie in timp, s-ar putea sa fi vazut cu siguranta filmul „Back to the future” in care un adolescent se lupta cu modificarile din trecut, astfel incat sa isi ajute tatal sa isi recapete increderea pierduta, motiv pentru care s-a refugiat in alcool. Protagonistul aduce o schimbare importanta in viata parintilor sai.

Desi conceptul este destul de naiv , acesta sugereaza ca lucrurile mici pot avea un impact mare asupara viitorului nostru. Discutiile despre efectul unui fluture poate aduce controverse si aspecte majore in viata oricaruia dintre noi, incat daca stam sa ne gandim pe ce s-a bazat teoria haosului, am ajunge sa spunem ca teoria pur stiintifica care a studiat impactul climei a fost cauzat de un singur fluture cu aripi colorate. Astazi aceasta metafora este incorporata in psihologie si in gandire, pentru ca un singur lambou poate crea o furtuna sau un uragan intr-o anumita zona.

In psihologie, teoria fluturelui poate fi incadrata in ceva care creeaza un impact mare asupra vietii oamenilor, astfel ca unele ganduri mici pot duce la cele mai mari shcimbari. O singura pietricica aruncata in apa poate sa perturbe intreg lacul creans valuri imense pentru cele mai mici vietuitoare. Impactul pe care il creeaza fiecare gand poate fi major, incat se poate da nastere celor mai revolutionare tehnici si celor mai bune strategii de a schimba viata oamenilor. Fiecare actiune umana este unica precum si fiecare intamplare din acest univers care are imapct asupra noastra si a altora. Multe carti si multe filme au introdus aceasta teorie, incat s-a ajuns sa fie popularizata si mediatizata.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*