Elementele pretioase ale bijuteriilor

otel
otel

Pentru ca unele bijuterii sunt atat de rare si de scumpe, nici nu ne putem imagina ca sunt create din altceva decat din niste materiale si elemente pretioase sau foarte rare care fac ca ansamblul bijuteriilor sa fie atat de spectaculos. De exemplu, fiind atat de rara, platina este una dintre cele mai scumpe aleeri pentru crearea de bijuterii, asta pe langa aur si argint. Pentru ca metalul este oarecum fin si moale, platina pentru bijuterii este de fapt un aliaj de 95% platina si 5% alte materiale. In functie de celelalte metale, acest lucru poate cauza probleme pentru oamenii care sunt sensibili la diferitele metale.

Argintul este un alt metal alb foarte frumos. Si argintul este extrem de maleabil, precum aurul de exemplu. Datorita faptului ca este atat de moale, nu vei intalni aproape niciodata bijuterii fabricate din argint pur 100%. In schimb, vei vedea argint solid, care este in proportie de 92,5% creat din argint si 7,5% din alte metale.

Vei intalni de asemenea si bijuterii placate cu argint si piese de bijuterii umplute cu argint. Aceste piese dispun de un strat de argint pe suprafata fiecarei bijuterii. Placarea cu argint creaza un strat foarte fin si subtire, care poate fi deteriorat foarte simplu. Piesele de argint umplute cu acest metal pretios sunt mult mai durabile de vreme ce stratul de argint folosit este mult mai gros decat in cazul placajelor.

Otelul inoxidabil consta intr-o alegere accesibila pentru oamenii carora le plac bijuteriile in nuante de argintiu. Otetul inoxidabil consta de fapt intr-un aliaj de fier, crom, nichel, titaniu, cupru si alte materiale combinate. Exista multe motive pentru care acest material ar trebui luat in considearre de cei care cauta anumite bijuterii:

  • Otelul inoxidabil rezista la coroziune. Asta inseamna ca reprezinta o alegere grozava pentru atunci cand ti vei expune bijuteriile la chimicale si uzul zilnic.
  • Comparat cu alte metale pretioase, otelul inoxidabil este de departe mult mai putin costisitor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*