Felul in care afecteaza oamenii mediul inconjurator

poluare mediu inconjurator
poluare mediu inconjurator

Este interesant de notat faptul ca oamenii exista pe Pamant de foarte mult timp si ca traiesc de atat de mult timp incat au reusit sa cauzeze mai multe daune ireparabile mediului inconjurator. Oricum, supra exploatarea  si poluarea au inceput sa afecteze  mediul in mod negativ in jurul ultimelor decenii.

Explozia de populatie

O crestere a populatiei face presiuni excesive asupra resurselor naturale si creste cererea asupra agriculturii si a fermelor de animale. Exista o gramada de exemple de impacturi negative  asociate cu expozia populatiei.

  • Folosirea fertilizatorilor chimici, a insecticidelor si a herbicidelor pentru a creste productia in aceste domenii, polueaza de fapt aerul, solul si apa cu chimicale toxice. Fertilizatorii care se scurg mai departe de sol cauzeaza fori algice care omoara animalele acvatice.
  • Despaduririle de copaci si eliminarea si indepartarea altor plante pentru a creste ariile de cultivare cauzeaza pierderea de habitate si ameninta supravietuirea numeroaselor specii de animale si plante.
  • Monoculturile pastreaza costurile productiilor scazute, insa reduc de asemenea si biodiversitatea si au un impact negativ asupra solului.
  • Marile ferme de animale cresc sansa multor boli cum ar fi si Boala Vacii Nebune si Gripa Aviara, de exemplu. Gunoiul generat in cadrul fermelor  si fabricile de procesare a carnii pot afceta calitatea apei din zona respectiva.
  • Alimentele si mancarurile de la mare distanta trebuie sa calatoreasca pana la consumator si cu atat mai mare va fi impactul transporturilor  asupra mediului inconjurator.

Gustul nostru pentru belsug

Pamantul are o mare capacitate de regenerare. Asa cum Mahatma Gandhi a spus, „Pamantul dispune de suficiente resurse pentru a satisface nevoile fiecarui om, insa nu si lacomia fiecarui om”. Incepand cu anul 1970, lumea a inceput sa ia o turnura ecologica; cererea noastra pentru resursele mediului inconjurator este mai mare decat capcitatea de a oferi a pamantului.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*