Fotografia „cuplului” Pamant- Luna

pamant- luna

Daca te-ai intrebat vreodata cum ar arata Pamantul si Luna de la o distanta de aproape 3 milioane de kilometri, atunci nu ar trebui sa fii surprins, din moment ce Agentia Spatiala Japoneza a reusit sa captureze o imagine incredibila cu cele doua corpuri ceresti intr-un singur shot.

Realizata la data de 26 noiembrie, imaginea a fost inregistrata de o camera optica si arata cea mai mare parte a emisferei estice a Pamantului, cu Luna in orbita, ca si cum ar fi suspendata de o funie enorma. Hayabusa 2 a fost lansat la data de 3 decembrie 2014, iar in prezent efectueaza un „leagan” in jurul Pamantului, asta inainte de a calatori catre un asteroid ce poarta numele de Ryugu, de unde va colecta mostre a ceea ce cercetatorii spera ca vor oferi mai multe indicii cu privire la „originea si evolutia” Sistemului Solar. Este de asteptat sa ajunga la cel mai apropiat punct fata de Pamant astazi, 3 decembrie- la exact un an dupa lansarea sa.

Ryugu

Ryugu este un asteroid de tip C si este numit astfel din cauza cantitatilor foarte mari de molecule de carbon care intra in compozitia sa. Alte tipuri de asteroizi includ tipul S- care sunt predominant pietroase- si M- metalice. Tipul C este considerat a fi de ajutor pentru oamenii de stiinta, deoarece acesta poarta minerale organice si hidratate- ceea ce inseamna ca are si apa in componenta sa. Ca atare, acest asteroid are potentialul de a avea indicii despre originea si evolutia vietii pe Pamant, dar si asupra structurii si formarii primelor componente ale Sistemului Solar.

Inainte de lansarea Hayabusa 2, Yasuhiko Takagi de la Aichi Toho University si cel care a lucrat foarte mult la acest proiect, sustine urmatoarele: „mineralele si apa de mare care formeaza cea mai mare parte a Pamantului, precum si materialele necesare intretinerii vietii, sunt considerate a fi in stransa legatura cu nebuloasa solara primitiva in Sistemul Solar timpuriu. Ne asteptam sa clarificam originea Pamantului prin analizarea probelor achizitionate de la un corp ceresc primordial”.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*