Greseala de a nu fa feedback angajatilor

manager

De multe ori se pune problema de a da un feedback angajatilor insa managerii sunt cei care ajung in postura de a se intreba „chiar trebuie sa dau mereu fiecarui membru al echipei un feedback si sa spun cum a evoluat”? Cu toate ca aceasta intrebare este destul de rara, ea exista si de multe ori managerii sunt cei care conduc drumul catre succes al unui angajat.

Raspunsul la aceasta intrebare este da. Intr-un nou loc de munca cu noi responsabilitati si multe alte activitati legate de echipa si de timp, un manager poate trece cu vederea multe lucruri, insa nu si acest aspect. Unii ar putea crede ca managerul fuge de aeasta raportare si actiune, de a spune fiecaruia in parte cum s-a descurcat intr-o perioada si ce asteptari are, care a fost performanta sa si unde se mai poate imbunatati ceva.

Un feedback cu un comentariu negativ poate avea impact emotional si poate avea consecinte asupra persoanei in cauza, ceea ce inseamna ca locul de munca necesita imbunatatiri.

Dar, ca si manager, munca este de a fi un mentor pentru fiecare subordonat si de la prima impresie pana la ultimul proiect, acesta din urma trebuie sa primeasca un raport cu ceea ce a realizat, a imbunatatit sau cu ceea ce functioneaza bine. De altfel, este important ca un manager sa sublinieze punctele bune si rele. Facand acest lucru, se va construi increderea in angajat si se va pune bazele incredereii in echipa. Angajatii vor fi mai dispusi sa accepte rolul de manager, rolul de lider al unei noi persoane in cadrul companiei.

Din punct de vedere emotional, fiecare angajat se poate stimula, poate veni la munca cu placere, poate gasi in sine elemente pentru care poate lucra cu incredere si poate avea siguranta unui loc de munca. Aceste aspecte sunt esentiale pentru ca o companie sa functioneze si sa fie o adevarata entitate economica.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*