Iata ce trebuie sa faci pentru a invinge furia!
Daca nu am mai avea atatea emotii negative cu siguranta am avea o sanatate mai buna. De aceea este important sa gasim un echilbru intre reprimarea si exprimarea ei. Fie ca vorbim de bucurie, tristete afcetiune toate sunt semne ale sanatatii emotionale. Trebuie sa tinem cont ca unele stari pot fi recatii excesive la situatii care nu justifica un consum psihic intesn.
De aceea uneori exprimarea furiei nu e mereu justificata. Furia nu trebuie sa depaseasca limitele ratiunii si mai ales sa nu ii afecteze major pe cei din jurul nostru. Reprimarea poate face rau in mod specail unor persoane. Acest tip de emotie afecteaza oxigenarea creierului si modifica tensiunea. De asemenea riscurile de infarct pot fi crescute in cazul persoanelor foarte emotive si a celor cu boli de inima. In aceste cazuri manifestarea furiei e mai indicata decat reprimarea ei.
Exprimarea necontrolata te poate afecta social. Daca ajungi sa te infurii des din nimic , mai ales manifestandu-te prin lipsa de control asupra vorbelor si actiunilor tale este cazul sa intervi. Important este sa te gandesi intai la consecinte. Daca ajungi sa te manifesti violent de fata cu altii, totul se va termina prin relatii tensionate cu cei asupra carora ti-ai varsat furia. Si daca te gandesti bine nu poti repeara uneori situatia doar cerandu-ti scuze. Este eficeint sa inveti cateva tehnici de relaxare. Poti apela la un pahar cu apa deoarece hidratarea calmeaza izbucnirile nervoase.
De asemena poti manca ceva dulce deoarece iti vei ajuta organismul sa produca serotoina, neurostransmitator care iti determina starea de bine.
In unele cazuri insomniile pot aparea pe fondul emotiilor negative. De asemenea sindromul de intestin iritabil, crizele de astm dar si artimiile sunt doar cateva din afectiunile generate de emotiile negative. Exploararea maniei poate fi pozitiva uneori. Mania in sine e un sentiment perfect natural, mai ales atunci cand o situatie ne da de cap iar noi incercam sa o depasim cu brio.
Leave a comment