Importanta interviurilor de angajare

Interviurile de ocupare a locurilor de munca pot fi o experienta tensionata pentru solicitant si un exercitiu bun de consumare a timpului in favoarea societatii. Cu toate acestea, interviurile joaca un rol-cheie in a determina daca societatea si candidatul vor face un meci eficient, vor fi pregatiti unul pentru celalalt si vor avea un efect scontat de reusita. Ca atare, procesul de intervievare ofera o mai mare valoare pentru companie si pentru candidatul sau.

Cu totii stim ca piata muncii este una foarte redusa la nivelul judetului, locurile de munca sunt din ce in ce mai putine, dar cu totii avem nevoi de care trebuie sa tinem cont pentru a supravietui, iar fara un loc de munca aceste nevoi vor ramane nesatisfacute si automat psihologia noastra critica va avea de suferit.

Importanta interviului ofera cele mai bune experiente, cu oameni noi, cu mentalitati noi sau cu domenii noi de activitate. Cele mai reusite interviuri se concretizeaza in cele mai bune impresii, schimburi de informatii, vanzari de oportunitati, extinderea domeniului de oportunitate sau largirea portofoliului de cunostinte.

Desi candidatii se prezinta la un interviu doar cu CV, ei uita ca acesta ofera o imagine de ansamblu asupra istoriei si abilitatilor sale personale si profesionale si poate fi cea mai buna carte in jocul de a face o impresie favorabila in cele mai bune institutii.  Pe de alta parte, aspectul fizic si capacitatea de a ocupa timpul propus interviului lasa impresia de durata si disponibilitate si joaca un rol esential in procesul de luare a deciziilor a intervievatorului, pentru a determina daca un candidat este o alegere  buna pentru organizatie.

Interviurile pentru ocuparea locurilor de munca servesc ca o strada cu doua sensuri pentru schimbul de informatii. Intervievatorul are posibilitatea de a afla mai multe despre trecutul candidatului si poate comunica mai multe informatii detaliate despre companie. Candidatul, are de asemenea, posibilitatea de a pune intrebari pentru a obtine o perspectiva suplimentara cu privire la asteptarile noului loc de munca si pentru a obtine o mai buna cultura organizationala a companiei. Fii tu cel care creeaza o imagine bune pentru viitorul acestei societati!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*