Incepem sa devenin dependenti de telefoanele mobile?

mobil

Tehnologia a inceput sa faca tot mai mult parte din vietile noastre. Nevoia noastra permanenta de a socializa cu ceilalti, a luat o mare amploare. Nu ca ar fi gresit acest lucru, insa telefoanele mobile emit radiatii extrem de daunatoare organismului nostru. Incep sa cred ca era mult mai bine inainte cand se putea comunica doar prin scrisori. Oh, dar era si mai romantic!

Cum intreaga tehnologie a avansat, pe telefonul mobil putem beneficia de internet, camera foto, si asa mai departe. Toate aceste amanunte au un impact foarte mare asupra noastra. Astfel ne pozam mai mult, postam cat mai multe fotografii pe retelele de socializare, descoperim jocuri si aplicatii noi care ne ocupa timpul.

In permanenta avem telefonul in mana trimitand mesaje, sau la ureche. Este important de adaugat faptul ca nu neaparata nevoia de a comunica cu ceilalti ne face sa stam mereu langa mobil, ci nevoia obsesiva de a-l avea in preajma. Cu cat acesta este mai aproape de noi, cu atat ne simtim mai bine. Acesta este un semn care arata ca incet incet devenim dependenti de el. Fie ca asteptam o veste importanta prin intermediul acestuia, sau nu, simtim neaparata nevoia de a-l tine langa noi.

Daca ai peste 20 aplicatii si jocuri instalate, inseamna ca petreci destul de mult in compania telefonului. Bineinteles, daca avem multe lucruri instalate, dar cu toate acestea nu le folosim pe toate, nu inseamna ca exageram. Cei dependenti insa, le folosesc pe toate si nu se mai pot opri din a instala altele.

In momentul in care principalul subiect de discutie este telefonul mobil, este evident ca acesta joaca un rol mai important decat ar trebui in viata ta. Daca de fiecare data cand te intalnesti cu prietenii vorbesti despre aplicatii sau jocuri nou aparute, inseamna ca asta a devenit o obsesie.

Prin urmare, ar trebui sa dozam timpul petrecut impreuna cu telefonul nostru mobil, caci cu cat ne folosim mai mult de el, cu atat mai multa dependenta ne creeaza.

1 Comment

  1. Incepem? eu zic ca suntem de foarte mult timp dependenti de telefoanele mobile. In zilele noastre, daca nu mai ai baterie la telefon sau daca l-ai uitat acasa te simti de parca nu ai avea o mana.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*