Influente binecunoscute

influente binecunoscute
influente binecunoscute

O mica poveste crestina „Micul motor care a putut”  are o morala interesanta si care a fost prinsa foarte bine de oameni, in special de cei mici. Morala acestei povestiri este faptul ca optimismul, credinta in tine, si munca grea poate ajunge sa rezulte in impliniri marete-chiar si in cazul celor mai dificile sarcini de lucru avute vreodata.

Aceasta carte a aparut intr-o oarecum alta varianta decat cea de astazi, in anul 1906. A fost privita de multa lume drept o metafora a „American Dream” (Visul American). Popularitatea acestei carti poate fi de asemenea un factor contributiv la uriasul numar de seminarii si carti cu tema gandirii pozitive si ajutorului de la sine care exista in zielele noastre inca de mult timp.

Bog Brother. Exista mai multe influente binecunoscute in lumea noastra, printre care se afla si Big Brother (Fratele mai mare) in America, si care s-a extins si in tarile europene, pana si la noi in Romania. O adaugire relativ moderna la influentele lumii asupra oamenilor, Big Brother a fost o influenta in ceea ce priveste atat de multele proteste sociale, incat a trebuit sa fie inclus aici in articol. Numele acesta vine in fata de fiecare data un guvern distribuie o lege restrictiva sau o lege care pare sa indeparteze aspecte ale libertatailor noastre dintotdeauna.

Oricine recunoaste fata Big Brother, toata lumea stie ce inseamna acest lucru si toata lumea este terifiata de potentialul prin care propriile noastre vieti ar fi guvernate de catre propria noastra versiune a persinajului fictional. Big Brother a fost, binenteles, creat de George Orwell pentru romanul sau „1984”.

Romeo si Julieta. Nu numai ca Romei si Julieta ar putea fi invinovatiti pentru cele mai multe idei ale noastre legate de relatia perfecta-cred ca de asemenea ar putea fi invinovatiti si pentru rata tot mai crescanda a divorturilor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*