Influente fara viata

influente
influente

Barbatul Marlboro. Cati barbati din cati citesc ce scriu aici si care fumeaza, isi cumpara tigari fara filtru? Ghicind, as spune ca toti dintre voi. Inainte de lansarea campaniei publicitare Marlboro Man, barbatii adevarati nu fumau tigari fara filtru-acestea erau pentru femei. Dorinta campaniei Marlboro Man era introdusa in mod normal pentru a determina barbatii sa isi cumpere si sa inceapa sa fumeze tigari filtrate Marlboro.

Influenta acestei campanii este foarte clara in ziua de azi si este considerata a fi una dintre cele mai bune campanii publicitare din istorie. Potrivit Wikipedia, a fost transformata o campanie feminina  cu sloganul „Mild as May’ intr-una ce era masculina, in cateva luni de zile.

Rosie the Riveter. Si acum o campanie pentru fete. Rosie the Riveter poate ca nu va suna prea cunoscut, insa imaginea ei este cunoscuta cu siguranta. Rosie le-a spus femeilor ca pot face orice-si asa au si facut! Rosie a reusit sa motiveze o generatie intreaga de femei muncitoare sa iasa din case si sa se angajeze in fabrici ca sa ajute eforturile legate de razboi.

Acesta este probabil unul ditre cele mai influente evenimente din timpul Celui de-al Doilea Razvoi Mondial. Odata ce portile muncii au fost deschise femeii, acestea nu s-au mai inchisveodata de atunci. Toate femeile care lucreaza in pozitii destinate de obicei barbatilor trebuie sa ii multumeasca lui Rosie.

Dedal si Icar. Intr-un timp foarte scurt, de doar 24 de ore, poti zbura dintr-o parte a planetei in cealalta. Acest lucru nu s-ar fi putut intampla daca nu ar fi fost personajele mitologice Dedal si Icar. Povestea spune ca Dedal a creat niste aripi mecanice pentru fiul sau Icar si inca de atunci, omul a cautat sa faca acest lucru posibil si in realitate pentru a reusi sa zboare. Aceasta poveste a devenit in cele din urma adevarata si intreaga planeta este un loc schimbat drept consecinta la asta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*