Internetul: ce lume minunata

Navigarea pe internet

In ziua de azi, ne este greu sa ne imaginam o lume fara internet, pe care il folosim pentru aproape orice. Te contrazici cu un prieten asupra unui eveniment? Cauti pe Google. Vrei sa afli ultimele stiri, in drum spre serviciu? Intri pe un site de stiri. Vrei sa asculti muzica? Intri pe YouTube. Vrei sa-ti faci un sit? Intri pe IT exclusiv. Poate vrei sa incerci sa-ti gasesti perechea? Sunt o multime de situri de matrimoniale disponibile. Daca nu te descurci sa ajungi intr-o locatie, poti folosi diferite aplicatii conectate la internet care te vor ajuta. Practic, in afara de un dus rece dupa o seara in club, internetul ti le ofera pe toate.

Imi aduc aminte cand, daca trebuia sa fac un proiect, trebuia sa citesc carti pentru a obtine informatiile necesare. Uneori nu te ajuta o singura carte, deci apelai la mai multe surse. Acum, poti termina un proiect complet in cativa pasi. Daca ai un profesor care nu se oboseste sa verifice siturile, un simplu copy-paste face toata treaba, iar tu nu trebuie decat sa faci asezarea in pagina. Are si asta o parte proasta: dupa ce prezinti proiectul, adesea nu mai ramai cu nimic, pentru ca o simpla lecturare nu inseamna invatare.

Partea favorita a internetului pentru multi este reprezentata de varietatea elementelor de divertisment pe care ti le ofera. Inainte, daca voiai sa (re)vezi un film, trebuia sa astepti sa-l dea iar la televizor sau sa inchiriezi caseta video/DVD-ul. Uneori, insa, asteptarea era in zadar: de cate ori ati vazut „Nosferatu” la televizor? Sau „Casablanca”? Ori „Aproape celebri”? Nu foarte des, imi imaginez. In schimb, cu totii avem cel putin zece productii din filmografia lui Adam Sandler vazute. Cantitate, nu calitate, e deviza posturilor tv.

Acum poti sa vizionezi ce film vrei tu, oricand vrei tu. Sigur, adesea facem asta ilegal, descarcandu-l de pe situri de torrente, insa asta e alta poveste. Pirateria online are si ea, partile ei bune si proaste. Iar studiourile mari de film, casele de productie muzicala etc nu mor de foame cand vedem un film online, in loc sa cumparam DVD-ul sau Blu-Ray-ul ori sa mergem la cinematograf.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*