Iubire intre un nazist si o evreica

poveste de iubire

In cel de-al Doilea Razboi Mondial, o legatura intre un om care apartinea grupului nazist si un individ evreu presupunea una bazata pe ura si pe distrugerea celui care facea parte din neamul evreiesc. Din aceasta cauza, o iubire intre doua persoane care apartineau din cele doua grupuri diferite ar fi fost un lucru imposibil, dar se pare ca o astfel de relatie amoroasa a existat chiar in cel mai ingrozitor loc de pe Pamant: la Auschwitz.

In lagarul de la Auschwitz, singurul lucru care le umplea mintea detinutilor avea legatura cu evadarea si supravietuirea in acel loc. Cu toate ca pentru cei mai multi evrei acest loc a reprezentat fabrica mortii, pentru o tanara evreica lucrurile au stat mai diferit.

Astfel, femeia – Helena Citronova a raspuns avasurilor venite din partea gardianului SS – Franz Wunsch, iar aceasta relatie pe care multi o vedeau imposibila la acea vreme, i-a asigurat femeii supravietuirea sa si a familiei in lagar. Evreica era o tanara care provenea din Slovenia, iar in timpul in care a fost prinsa de nazisti, aceasta a fost trimisa sa lucreze intr-o zona a lagarului unde trebuia sa sorteze bonurile fiscale confiscate de la detinutii omorati in lagar.

Relatia interzisa

Cei doi s-au cunoscut cand Helena a fost rugata sa cante la o petrecere de ziua lui Franz, loc in cale acesta a inceput sa-i trimita biletele. Cu toate ca initial simtea numai ura pentru el, femeia s-a indragostit rapid dupa ce a salvat-o pe sora ei.

Relatia dintre cei doi a inceput in 1942, si cu toate ca tanara s-a gandit initial la avantajele pe care ar putea sa le aiba in urma acestei relatii, aceasta a ajuns sa se indragosteasca de nazist. Gardianul ii trimitea deseori mancare si chiar i-a salvat si sora mai mica de la moarte, moment in care trebuiau sa fie amandoua trimise la camera de gazare.

Aceasta este dovada de iubire a gardianului, care si-a riscat viata pentru ea, deoarece risca pedeapsa cu moartea daca superiorii sai ar fi aflat povestea. Cu toate ca a fost cunoscut ca un om lipsit de suflet, gardianul si-a schimbat comportamentul imediat dupa ce a cunoscut-o pe Helena.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*