Lamborghini Veneno Roadster-Cea mai scumpa masina din lume

Prima data dezvaluit publicului pe un portavion ancorat in Abu Dhabi in decembrie anul trecut, lansarea minunatului cabriolet Veveno Roadster coincide cu aniversarea a 50 de ani a firmei Lamborghini.

Dupa anuntul facut in octombrie lumii auto, cum ca acest model de la Lamborghini va intra in productie, aceasta decapotabila super scumpa, cea mai scumpa din toata lumea, a avut parte de o lansare fastuoasa speciala doar pentru un public la fel de fastuos si pentru buzunarele celor care si-ar putea-o permite.

Lansarea de pe puntea portavionului italian Nave Cavour, ancorat in portul Mina Zayed din Abu Dhabi a fost una ca la carte, o adevarata reprezentatie pe masura caracteristicilor masinii si firmei producatoare.

Justificarea locatiei in care a avut loc lansarea a fost facuta conform celor de la Lamborghini, prin faptul ca Orientul Mijlociu este poate una dintre cele mai mari piete de vanzare pentru producatorul din Sant’Agata Bolognese, Italia.

Aceasta precizare nici nu mai era necesara, date fiind pretul si costurile de mentinere ale acestui bolid, care nu ar mai putea fi suportate de nimeni altcineva decat de cei bogati de prin aceste parti ale lumii.

Lamborghini Veneno Roadster nu se va gasi totusi intr-un numar foarte mare, date fiind costurile de productie si recenta lansare a acestui model pe piata. Acesta a fost construit doar intr-o serie limitata de doar noua unitati, fiecare dintre acestea ridicandu-se la pretul brut exorbitant de 3, 3 milioane de euro, asta fara taxele aderente. 

Veneno Roadster de la Lamborghini este pus in miscare de un motor V12 de 6,5 litri ce produce 740 CP, asa incat acest superb exemplar decapotabil accelereaza de la 0 la 100 km/h in 2, 9 secunde si atinge o viteza de 355 km/h maxim. Impresionant am putea spune!

Fabricat si dezvaluit in culoarea „Rosso Veneno”, aceasta a fost dezvoltata in mod special pentru Veneno Roadster, cu toate ca fiecare client in parte va putea cere ca masina sa ii fie personalizata pentru a se potrivi cu preferintele personale ale fiecaruia.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*