Lombosciatica – in ce consta si cum scapi de ea?

Daca te confrunti deseori cu o durere de spate neobisnuita, poate ar trebui sa te intrebi daca nu e de vina faptul ca exista o problema la nivelul nervului sciatic. Acest lucru iti poate indica existenta lombosciaticii, o afectiune tot mai frecvent intalnita. In mare, este vorba despre nervul ce se intinde de la nivelul lombar si pe tot parcursul picioarelor. Cand nervul sciatic este lezat sau este exercitata presiune asupra acestuia, se face resimtita durerea, care iradiaza de obicei pe fesa, sold si picior.

Un procent de peste 90% dintre cei care sufera de lombosciatica se vindeca fara a fi necesara interventia chirurgicala. Probabil te intrebi din ce motiv apare aceasta. Iata care sunt cateva dintre posibilele cauze:

#hernie de disc – aceasta este si cea mai frecventa. Degradarea discurilor dintre vertebrele coloanei creste predispozitia la leziuni. De multe ori simptomele cauzate de instalarea sa se fac resimtite peste 6 saptamani.

#tumorile spinale – desi se intampla destul de rar, afectiunea poate rezulta in urma unor tumori dezvoltate in sau pe maduva spinarii ori a nervului sciatic. Cu cat aceasta creste, se mareste si presiunea pe care o exercita pe maduva.

#stenoza spinala – cand imbatranim, se realizeaza ingustarea canalului vertebral. Deseori acest lucru exercita presiune pe radacina nervului sciatic.

#infectii sau leziuni – acestea sunt alte cauze ale instalarii lombosciaticii. Orice face compresie pe nervul in cauza poate sa determine instalarea si manifestarea simptomelor. Nu intotdeauna boala se poate identifica.

#sacroileita – este vorba despre inflamarea articulatiei sacroiliace. Acest aspect poate reprezenta cauza pentru care se fac resimtite dureri remarcabile la nivelul feselor, mijlocului sau si in picior. Statul in picioare nu face decat sa inrautateasca situatia.

Cum se poate trata afectiunea eficient?

Pentru inceput, caldura sau gheata pot fi solutii eficiente. Astfel, cu ajutorul unei paturi calde sau a unei pungi de gheata, durerea poate fi ameliorata. Oricare dintre solutii pot fi binevenite.

Un alt tratament lombosciatica indicat in anumite situatii este cel medicamentos. Astfel, la recomandarea medicului,  analgezicele pot sa amelioreze durerea pentru un anumit interval de timp. Optiunile sunt multiple: aspirina, antiinflamatoare nesteroidiene, ibuprofen, etc.

De asemenea, sunt situatii – mai rare ce e drept – in care trebuie sa se recurga la chirurgie. De obicei, aceastea sunt produse de hernii de disc si vin insotite de dureri severe, ce se intind de la 4 la 6 saptamani. Cum se realizeaza tratamentul? Medicul specializat pe astfel de proceduri indeparteaza portiunea din discul herniat in vederea reducerii presiunii care se exercita pe nervul cu pricina. Numarul celor care sesizeaza o ameliorare a simptomelor dupa o astfel de interventie este de peste 90%.

Pentru a stabili si cauza sciaticii unui pacient, medicul poate recurge si la chiropractica. De altfel, aceasta este o procedura pentru care opteaza tot mai multi in utimul timp. Dupa revizuirea istoricului medical si examenul neurologic si fizic, se opteaza pentru cele mai eficiente manipulari chiropractice.

Acestea ajuta la eliberarile miscarilor restrictive ale coloanei vertebrale, rearanjand si aliniind corpurile vertebrate in pozitia lor corecta.  Se realizeaza ajustari nedureroase si non – invazive. Este o metoda sigura si eficienta prin care poate fi tratata lombosciatica.

Doritorii pot accesa si site-ul chiromedicalhealthcenter.ro pentru a se documenta complet vizavi de acest subiect, dar si pentru a beneficia de tratamente adecvate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*