Lucruri uimitoare despre inima ta

despre inima ta
despre inima ta

Stiai ca atunci cand un cor se pune pe cantat, inimele membrilor acestuia se sincronizeaza? In cele ce urmeaza, voi mai enumera o serie de fapte destul de interesante despre inima ta de care probabil nu stiai.

In fiecare zi, inima creaza suficienta energie pentru a conduce un camion pe parcursul a 20 de kilometri. Intr-o viata de om, aceasta distanta este echivalenta cu parcurgerea distantei pana la luna si inapoi dinspre aceasta. Inima pompeaza sange aproape tuturor celulelor care se regasesc in corpul nostru, adica la aproximativ 75 trilioane de celule.

Singurul organ al corpului omenesc ce nu primeste sange de la inima este cornea. Inima face toata treaba din punct de vedere fizic al oricarui muschi al coprului pe toata durata vietii. De-a lungul unei vieti obisnuite, inima va pompa aproximativ 1,5 milioane de butoaie de sange-suficient incat sa umple 200 de locomotive de tren.

Prima celula a inimii incepe sa bata inca de la 4 saptamani de la creare. Balena albastra are cea mai mare inima care cantareste 680.388555 de kilograme. Cu cat mai multa educatie vei avea, cu atat mai mic va fi riscul aparitiei bolilor de inima. In ciuda acestui lucru, bolile de inima sunt inca cele mai mari amenintari asupra sanatatii tale.

Acest lucru a fost descoperit chiar si la mumiile vechi de 3,000 de ani. Fericirea, lipsa stresului, exercitiile fizice si o dieta sanatoasa iti vor mentine inima sanatoasa. Numarul de infracturi atinge apogeul in ziua de Craciun, urmat mai apoi de a doua zi de Craciun, si de Anul Nou.

De asemenea, fara a parea ceva foarte greu de inteles, esti cu mult mai predispus la a avea un infarct intr-o zi dimineata de luni decat in orice alt moment al zilei sau al restului de saptamana.

O valva de inima normala este cam de marimea unei jumatati de dolar. Primul stimulator cardiac a fost amplasat in perete. Pentru ca inima isi are propriul impuls electric poate continua sa bata chiar daca este separata de restul corpului, atata timp cat isi primeste portia de oxigen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*