Mentenanta si reconditionare

mentenanta
mentenanta

Suprafetele de piatra naturala pe care le detii in propria locuinta, la birou sau in cladirile si depozitele comerciale in care iti desfasori activitatea sunt o investitie care iti va oferi multi ani de servicii bune. Simpla ingrijire si mentenanta acestor suprafete iti va ajuta la conservarea si pastrarea frumusetii si calitatii suprafetelor de piatra naturala pentru multe generatii care vor veni in urma.

Pe stone care official vei gasi un specialist si un profesionist in intretinerea, curatarea, finisarea si ingrijirea  suprafetelor de piatra naturala, care sa iti raspunda la toate intrebarile si sa iti rezolve orice tip de problema legata de pardoseala sau de alte suprafete de piatra naturala ce trebuie ingrijite si reconditionate.

Piatra naturala poate fi clasificata in doua categorii generale prin compozitia sa: piatra silicioasa si piatra calcaroasa. A cunoaste diferenta dintre cele doua categorii este un fapt critic care te poate ajuta la selectarea produselor de curatat sau la apelarea la serviciile de mentenanta cele mai potrivite.

Piatra silicioasa este compusa in mare din particule de silice sau din particule asemanatoare cuartului. Tinde sa fie foarte durabila si este relativ usor de curatat cu solutii de curatare mediu acide. Tipurile de piatra silicioasa includ si: granitul, gresia, cuartitul etc.

Piatra calcaroasa este compusa in mare din carbonat de calciu. Este sensibila la produsele de curatare acide si necesita de cele mai multe ori proceduri de curatare diferite fata de piatra silicioasa. Tipurile de piatra calcaroasa includ si marmura, travertinul, calcarul si onixul. Ceea ce poate fi foarte bun in curatarea pietrei silicioase poate sa nu fie la fel de potrivit si pentru suprafetele calcaroase.

A cunoaste conditia actuala in care se afla suprafata de piatra este un alt pas destul de critic. Este foarte indicat sa dezvolti o lista de bifat de intrebari pe care sa le folosesti in examinarea de rutina a conditiilor actuale ale suprafetelor pe acre vrei sa le reconditionezi sau sa le cureti pur si simplu. Lista ta de bifat ar trebui sa includa si intrebari de genul:

  • Placile de piatra sunt perfect intinse zi egale?
  • Exista placi de piatra crapate?
  • Ce tip de piatra este folosita pentru pardoseala?
  • A mai fost piaytra tratata cu ceara, acrilice sau alte tipuri de tencuieli? Daca da, ce fel de tip si care a fost fabricantul?
  • Exista anumite zone in care se poate observa cu ochiul liber pete pe placile de piatra? Ce tip de pete?

Raspunsurile tale la oricare dintre aceste intrebari si la alte intebari te vor ajuta sa iti dai seama de ce ai nevoie si ce ar trebui facut exact pentru fiecare tip de defect in parte. De exemplu:

  • Placile inegale pot face posibila inlocuirea intregii suprafete de pardoseala, inlocuite si finisate asa cum trebuie pentru a fi totul cat mai perfect intins si mai egal.
  • Placile de piatra crapate vor permite murdariei si altor reziduuri sa se acumuleze in crapaturi. Acest lucru va necesita ca placile sa fie inlocuite  sau in cel mai rau caz, umplute.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*