Mirosuri incredibile care iti redefinesc starea

vanilie

Cu totii stim ca unele mirosuri pot crea amintiri si pot aduce in minte legaturi din trecut de anumite persoane, lucruri sau evenimente. Amintirile din copilarie sau persoanele pe care le-am iubit instant ne pot inveseli ziua si starea de spirit. Utilizarea anumitor mirosuri in viata noastra cu siguranta pot fi nepretuite. Acestea se pot folosi pentru a aduce mirosul de acasa, dar si pentru a creste starea de bine a fiecaruia din noi.

Cafea

Un miros imbietor de cafea a facut intotdeauna un om sa se simta confortabil si protejat, indiferent ce stare de spirit a avut in acel moment. Daca nu esti un bautor de cafea, atunci poti mirosi doar aroma unei cesti de cafea proaspat preparata. Mirosul de boabe de cafea macinate ajuta sa te trezesti si sa lupti cu stresul si anxietatea.

Lavanda

Desigur, toata lumea stie despre lavanda ca este un miros usor si placut. Noi folosim mirosul pentru lumanari si pentru uleiuri parfumate. Insa, in aceste combinatii mirosul ajuta la o stare profunda de relaxare si la a ne imbunatati starea de spirit. Dar ai auzit vreodata ca lavanda poate fi folosita ca un condiment pentru gatit? Desigur. In Franta este folosit ca un condiment si se adauga la supe, peste, carne de pui si chiar legume.

Ciocolata

Ciocolata este cunoscuta pentru proprietatile sale fantastice. Chiar si mirosul acesteia poate fi de mare folos pentru minte. Ciocolata este probabil cel mai bun parfum de tip afrodisiac din lume. Acesta inveseleste starea de bine si aduce mai multa energie in cel mai scurt timp. Ca un bonus, mirosind ciocolata, nu vei avea senzatia de crestere in greutate.

Vanilie

Vanilia a fost folosita pentru a combate depresia de multi ani, rocmai pentru ca mirosul de vanilie in casa poate ajuta si poate stimula starea de spirit a unei persoane. Datorita mirosului usor si dulce, vanilia este cunoscuta sub numele de afrodisiac elegant. Daca simti ca esti cu dispozitia la pamant, incearca o baie relaxanta cu cateva lumanari de vanilie si te vei simti mult mai bine.

 

1 Comment

  1. Eu de fiecare data cand trec pe langa o brutarie sau gogoserie imi aduc aminte de mirosul din magazinele de panificatie din care imi cumparam cate un covrig in pauzele de la scoala. Nu ai cum sa stergi asa o amintire!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*