Motive pentru care sa mananci mai mult peste

motive peste
motive peste

Studiile recente au indicat faptul ca a substitui din cand in cand carnea rosie cu pestele gras cel putin odata pe saptamana poate fi una dintre cele mai bune schimbari in dieta care se pot face pentru sanatatea noastra. De fapt, a consuma doar doua feluri de peste pe saptamana iti poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima cu aproape o treime.

Pestele gras (somonul, heringul, sprotul etc,) este considerat de multa lume mancarea super naturala si sanatoasa a lumii deoarece este atat de saraca in grasimi si bogata in surse de fier, proteine, vitamine si acizi grasi de omega 3. Uite inca o serie de motive pentru care ar trebui sa consumi mai mult peste pe saptamana.

Consumul de peste poate ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima. Rezultatele recente ale unui studiu din America au adus la cunostinta oamenlor faptul ca exsta o legatura directa intre amenii cu niveluri ridicate de grasimi pe baza de peste, in organism, si nivelurile mai scazute de stres asupra inimii acestora. Stdiul a demonstrat faptul ca participantii care au substituit ulkeiul de peste uleiului de masline si-au redus nivelurile de trigliceride din sange.

In schimb, uleiurile bogate de omega 3 au fost demonstrate ca ajuta la reducerea cheagurilor de sange si a inflamatiilor, a tensiunii arteriale mai scazute si la imbunatatirea colesterolului bun, reducand riscul unui infarct sau a altor afectiuni cardiovasculare. Coace sau pune pe gratar pestele, numai nu-l praji.

Descreste ricul cancerului de prostata. Un studiu suedez a demonstrat faptul ca barbatii care nu mananca peste sunt cu mult mai expusi la aparitia cancerului de prostata decat barbatii care ar consuma asa ceva. Printre multi alti nutrienti, estele este o sursa buna de  seleniu, un chimical care se crede ca are proprietati benefice impotriva cancerului cavitatii bucale, bolilor de oase, cancerului de colon, de san sau de ovare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*