Pierderea in greutate este o actiune aproape imposibila

obezitate

Oamenii care au o greutate mai mare intampina probleme foarte mari atunci cand isi doresc sa slabeasca si foarte rari sunt cei care intr-adevar reusesc sa o faca. Potrivit unui studiu recent, realizat de cercetatorii britanici, numai un barbat la 210 barbati obezi si o femeie la 124 reusesc sa atinga greutatea corporala normala. Autorii studiului declara ca odata ce un adult devine obez, este foarte putin probabil ca acesta sa revina la o greutate normala a corpului. Sunt necesare noi abordari care sa faca fata acestei probleme.

Obezitatea in cifre

Asadar, oamenii de stiinta au urmarit greutatea fluctuanta a aproape 280.000 de persoane din Marea Britanie, intre anii 2004 si 2014. Rezultatele sugereaza ca, chiar si atunci cand cineva reuseste sa slabeasca, exista sanse foarte mici sa se mentina la greutatea la care au ajuns in urma eforturilor. O treime din oamenii care au fost analizati au reusit sa piarda kilograme si sa le puna inapoi in cel mai scurt timp.

Pentru oamenii care au reusit sa piarda 5% din greutatea lor, 53% au recastigat aceeasi greutate in mai putin de doi ani si 78% si-au recapatat greutatea initiala in mai putin de cinci ani. Cercetatorii au descoperit ca barbatii care sunt obezi au inregistrat un procent de 0,47% de a atinge o greutate corporala sanatoasa. In schimb, femeile obeze au inregistrat 0.8% sanse de a ajunge la o greutate potrivita. Cei care erai si mai grasi au avut sanse si mai mici de a pierde in greutate. Barbatii care au suferit de obezitate severa au inregistrat 0.08% sanse de a atinge o greutate a corpului sanatoasa. Numai o persoana la 677 femei obeze- 0.15%, a reusit sa obtina greutatea corpului normala.

Nu este o sarcina usoara cea in care reusesti sa pierzi in greutate si sa te mentii. De altfel, procesul de slabire- si implicit de tinerea unei diete- este mult mai dificil decat cel de mentinere a greutatii corporale, deoarece oamenii vor fi tot timpul tentati sa manance alimente nesanatoase, care faceau parte din alimentatia zilnica a acestora inainte de dieta. Exista numeroase afaceri care s-au dezvoltat de pe urma persoanelor obeze, care ii imping pe oameni sa treaca de o dieta la alta, in speranta ca un alt regim alimentar va rezolva problema, insa in foarte putine cazuri aceste diete si produse naturiste care promit sa slabeasca reusesc sa rezolve situatia.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*