Plantele care alunga complet insectele

In timpul verii, tantarii ne pot da batai de cap si nu ne lasa sa ne odihnim asa cum ne dorim. In plus, piscaturile de tantar ne provoaca mancarimi si iritatii ale pielii. Ne-am aprovizionat cu tot felul de produse impotrvia insectelor, insa nici unul dintre ele nu este destul de eficient. Ce trebuie sa facem? Secretul consta in achizitionarea unor plante care vor actiona in mod mai eficient decat actioneaza produsele specializate. Beneficii? Desigur! Efectele vor fi cele mai bune iar costurile foarte mici. Nu trebuie sa achizitionam tot timpul produse pentru a scapa de tantari ci ne putem achizitiona o planta care sa aiba grija ca aceastia sa dispara. Iata care sunt acestea:

Citronella este o planta originara din  Asia si care are efecte minunate in combaterea si respingerea tantarilor. Are frunze subtiri care cresc in inaltime aproximativ un metru. Aceasta planta se poate planta in gradina dar si in ghiveci. Trebuie doar sa ii oferi suficient soare. Se pot face produse atitantari cu ajutorul acestei plante. Trebuie sa maruntesti cateva frunze si sa le pui in alcool si apa distilata. Agita in fiecare zi vasul in care ai pus ingredientele, timp de o saptamana. Amesteca continutul cu glicerina pura si stropeste-te pe piele de fiecare data cand iesi afara, stai mai mult, sau in timpul noptii.

Galbenelele sunt si ele recunoscute pentru prorpietatile de respingere a tantarilor. Ele nu miros foarte placut insa au un rol foarte important in alungarea tantarilor. Au nevoie de foarte mult soare si pot fi crescute in ghiveci sau in gradina.

Aloe este o planta cu frunzele groasa, cu tepi pe margine. Tantarii nu suporta sucul secretat de aceasta planta si astfel, ii vei respinge de langa tine. Pe langa aceste proprietati, aloe este foarte folosita pentru dezinfectarea ranilor. Se creste in ghiveci sau in gradina si are nevoie de foarte multa lumina.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*