Popularitatea drogurilor

droguri

Nu conteaza cat de daunatoare sunt drogurile sau senzatiile „high” pe care le ofera consumatorilor, si nici nu are vreo importanta daca sunt consumate in doze mici. Drogurile vor juca un rol destul de important in societate din cauza a mai multor motive: devenim dependenti, suntem incurajati sa consuma droguri din cauza anturajului pe care il avem si, fara sa ne dam seama, dezvoltam o toleranta. Nu, nu e un articol care incurajeaza consumul de droguri, ci este unul care descrie popularitatea drogurilor in societate. Traim intr-o cultura a drogurilor, unde toate subiectele ne duc catre acest subiect. In general, popularitatea drogurilor se datoreaza promovarilor realizate de catre lumea de la Hollywood, din moment ce actorii sunt priviti ca un fel de idoli de catre populatie. Starea euforica sau faptul ca ajuta la amelioarea durerilor fizice sau psihice, sunt numai cateva idei care au determinat ca drogurile sa fie extrem de populare in lume.

Cele mai populare droguri

Amfetamina nu e numai un drog ci, reprezinta un grup de droguri care resuseste sa se „joace” cu serotonina din creier. Creste capacitatea de concentrare, experientele euforice si activeaza consumatorul pentru o buna perioada de timp- iar acestea sunt numai cateva simptome. Astfel de droguri se gasesc pe strada sub numele de Adderall si Dexedrina si sunt utilizate si de cei care isi doresc sa piarda in greutate. Extrem de populare in randul studentilor, acestea au efecte dezastruoase asupra creierului, cauzand o serie de probleme extrem de grave.

Cocaina- da, cocaina ramane, in continuare, un drog foarte popular. Cocaina este facuta din planta coco- de aici si dependenta pentru ciocolata- iar in perioada Victoriana, acest drog era utilizat pentru a trata durerile. Cu toate acestea, societatea s-a mai trezit la realitate iar acum, cocaina este populara in randul celor care isi doresc sa se simta excelent in cluburile de noapte.

Spice- este o forma sintetica a marijuanei si este extrem de iubita pentru ca e legala, dar si pentru ca isi face mai repede efectul. Insa, aspectul negativ al acestui drog consta in substantele utilizate pentru producerea sa. Cu toate ca spice-ul este asociat cu iarba, acesta are in compozitia sa fibre de sticla pentru a sparge vasele de sange cu scopul de a-si face efectul cat mai rapid.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*