Reclame socante

reclame socante
reclame socante

Ce poate fi mai socant cateodata in afara vietii reale, a traiului pe care il ducem, decat ceea ce vedem la televizor sau pe internet? Exista o serie de creatori de publicitate, de agentii de advertising care nu fac altceva decat sa promoveze anumite produse si servicii in fata publicului larg de pe tot mapamondul prin intermediul crearii unor reclame si spoturi video care socheaza si creaza controverse la tot pasul.

Acest tip de publicitate mai aparte este numita „shockvertising” sau publicitatea socanta in termenii limbii romane. Este vorba cu predilectie de acele reclame care raman intiparite in memoria publicului si a telespectatorilor prin intermediul mesajelor puternice care au ca subiect sexualitatea dusa la extrem, violenta puternica, folosirea copiilor pe post de personaje principale in cadrul anumitor scene din viata cotidiana sau alt gen de subiecte mai putin discutate si mai evitate de obicei.

Astfel de campanii de subliniere a anumitor aspecte din viata noastra, subiecte foarte controversate si care sunt pe prima pagina a ziarelor, dar care nu sunt lamurite nici pana in ziua de astazi, stau drept dovada ca agentiile de publicitate din intreaga lume isi fac treaba mai mult decat bine, uneori chiar socand cu adevarat lumea si starnind rumoare si carcoteli.

O astfel de campanie publicitara este si „Women need to be seen as equal” promovata in anul 2013 si semnata de UN Women. Aceasta campanie cu mesaj real si care incurajeaza de fapt evidentierea rolului care este presupus femeii in societatea zilelor noastre, se foloseste de motorul de cautare Google pentru a demonstra cat de mult misoginism exista in lume si cum, inca si acum, femeia este vazuta ca un obiect.

O alta campanie publicitara socanta si foarte celebra in toata lumea este si „Your skin color shouldn’t dictate your future” facuta publica in anul 2013 de catre Liga Internationala impotriva Rasismului si Antisemitismului, si care a evidentiat exact rasismul de care da dovada inca lumea in societatea moderna.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*